Росія підготувала відповідь Вашингтону і Брюсселю на 10 сторінках

20:52 14 лютого 2022 р.

Фото до новини

Про це міністр закордонних справ Російської Федерації Лавров повідомив президенту Путіну 14 лютого.

На робочій зустрічі міністра закордонних справ Російської Федерації Лаврова з президентом Російської Федерації Путіним 14 лютого дипломат повідомив, що США і НАТО надіслали негативні відповіді на вимоги Росії щодо нерозширення НАТО. Про це повідомило Міністерство закордонних справ РФ, пише  Dailylviv.com.

"Сказано, що право іншої держави вибирати союзи, приєднуватися до них та міняти – понад усе. Це нібито "не обговорюється", - сказав Сергій Лавров.  - Продовжуватимемо добиватися конкретної реакції від кожної країни".

"На ​​вашу думку, таки є шанс домовитися з нашими партнерами з ключових питань, які викликають наше занепокоєння? - запитав Путін. - Чи це просто спроба втягнути нас у нескінченний переговорний процес, який не має жодного логічного завершення?"

"Ви, ми та інші представники Росії вже не раз говорили, що попереджаємо про неприпустимість нескінченного ведення розмов з питань, які потребують вирішення сьогодні. Будучи главою МЗС, маю сказати, що шанс є завжди. Ви мали контакти з керівниками США, Франції, завтра приїжджає канцлер Німеччини. До мене звертаються колеги. Завтра буде у Москві голова МЗС Польщі, за два дні – міністр закордонних справ Італії. Намічаються інші контакти. Послідовно працюємо, прихильні до роз'яснення нашої правоти при готовності вислухати серйозні зустрічні аргументи. Мені здається, що наші можливості далеко не вичерпані. Вони не повинні продовжуватися нескінченно, але на даному етапі я запропонував би їх продовжувати і нарощувати".

"Добре, - сказав Путін. - Ви вже маєте проект відповіді на ті документи, які до нас надійшли з Брюсселя та Вашингтона? Він сформований?"

"Його сформульовано на 10 сторінках", - відповів Лавров. 

США привітали цю заяву Лаврова щодо України і вважають, що є час та простір для дипломатичного врегулювання, заявили у Пентагоні.

Путін почне активно діяти 16 лютого після 18.56 за київським часом: ненаукова версія

На українсько-польському кордоні облаштовують пункти для евакуації американців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів