Російський міністр пропонує Україні гроші за визнання анексії Криму й федералізацію

23:34 11 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: aidcredit.ru

Керівник фінансового відомства РФ Антон Силуанов заявив таке в п’ятницю за підсумками зустрічі зі своїм німецьким колегою за посадою.

Міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявив за підсумками зустрічі зі своїм німецьким колегою за посадою Вольфгангом Шойбле у Вашингтоні, що Україні для отримання фінансової допомоги від Москви необхідно визнати легітимність приєднання Криму до РФ. Дослівно ж він сказав із цього приводу таке:

«Конституційна реформа, легітимні вибори президента і формування уряду, з яким можна було б домовлятися, легітимізація ситуації навколо Криму і врегулювання питань напруженості в східних територіях України. Врегулювання мирним шляхом, без дискримінації російського населення, на підставі законів України, без жертв і кровопролиття.

Такого роду чотири позиції ми ставимо в якості умов того, коли Росія зможе запропонувати кроки щодо додаткової фінансової допомоги як в бюджетних, так і в газових питаннях. Аналогічні умови були висловлені й під час зустрічі з главою Мінфіну США Джейкобом Лью. Прямого зв'язку немає, але ми не можемо на це не орієнтуватися».

Про це повідомляє сьогодні, 11 квітня, російська інформаційна агенція «РИА Новости».

Як інформував «Щоденний Львів», Парламентська асамблея ради Європи визнала неприйнятною федералізацію України; однак керівник МЗС Росії Лавров наполягає, щоб нова Конституція України гарантувала федеративний устрій і підтвердила та закріпила позаблоковий устрій нашої країни; натомість МЗС України кваліфікувало «рекомендації РФ про федералізацію» як неприпустимі й прокоментувало їх так: «Під дулами своїх автоматів цей агресор вимагає тільки одного – повної капітуляції України, її розколу і знищення Української державності. Саме так і ніяк інакше розцінюються в Україні умови щодо федералізації, другої державної мови, референдумів тощо»; російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер пояснив в американському журналі «Foreign Policy»: «Глава МЗС Росії Лавров уточнив, що нова конституція повинна зробити Україну федеративною державою. «Це перетворить російськомовні області на «фактичний протекторат Росії. Контроль над ними дозволить Москві протягнути коридор у Придністров'ї. У підсумку частини «федеративної України», можливо, приєднаються до РФ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів