Російські винищувачі перекидають на аеродроми Білорусі

09:28 13 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nnm.me

Про це заявив командувач Військово-повітряними силами і військами її протиповітряної оборони Олег Двігалев.

Як передає інформаційна агенція «БЕЛТА», командувач Військово-повітряними силами і військами її протиповітряної оборони Збройних Сил Білорусі Олег Двігалев повідомив також:

«Я отримав завдання на відпрацювання питань щодо нарощування чергових сил з протиповітряної оборони Єдиної регіональної системи ППО Білорусі та Росії. Планами спільних дій передбачено перебазування як авіаційної складової Білорусі на аеродроми Росії, так і авіації РФ на аеродроми в Білорусі.

«Реалізуючи положення з Єдиної регіональної системи ППО, я приступив до відпрацювання питань нарощування чергових сил з протиповітряної оборони безпосередньо на території Білорусі. За узгодженням з російською стороною прийнято рішення про перебазування винищувачів РФ на наші аеродроми».

Аеродроми готові до прийому авіації. Ми вже виконуємо завдання з бойового чергування спільно з росіянами на нашій території з грудня 2013 року. Минуло вже дві ротації. Завдання виконуються і виконуються якісно».

Як повідомляв «Щоденний Львів», російську військову техніку звозять до українського кордону, зокрема, підтягують до нього на Донеччині, а також до Північного Сходу України й уже розвантажують за 30 км від кордону з Харківщиною, секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій повідомив у середу на брифінгу, що на кордоні з Україною перебуває угрупування Збройних сил Російської Федерації, включаючи понад 80 тисяч особового складу, до 270 танків, бойових броньованих машин – до 180, артсистем – до 380, реактивних систем залпового вогню – до 18, бойових літаків – до 140, ударних вертольотів – до 90, бойових кораблів та катерів – до 19, колишній перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, віце-адмірал Ігор Кабаненко, дійшов висновку, що Кремль готує повітряну й наземну наступальну операцію проти України, журналіст Юрій Вишневський стверджує, що Медведчук розробив для Путіна план повернення Януковича до влади, а Путін назвав «не зовсім законною» процедуру виходу України зі складу СРСР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів