Путін назвав «не зовсім законною» процедуру виходу України зі складу СРСР (відео)

17:16 12 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: http://povstanez.livejournal.com/

Про це президент Росії заявив у середу народному депутату Мустафі Джемілєву.


Відео: ТСН.ua

Як передає власний кореспондент УНІАН у Російській Феедерації, про це Джемілєв сказав українським журналістам за підсумками телефонної розмови з Путіним у Москві, яка пройшла за сприяння екс-президента Татарстану Мінтімера Шаймієва й тривала близько півгодини. Зокрема Джемілєв повідомив:

«Я сказав Путину, що найважливішим є питання територіальної цілісності нашої країни, тому що її порушення є порушенням тієї домовленості, яка підписана країнами-гарантами – США, Великою Британією та Росією в 1994 році в обмін на нашу відмову від ядерної зброї. Говорив йому, що якщо це буде порушено, про можливі наслідки, зокрема, що такого роду домовленості ніхто довіряти не буде, і буде прагнення кожної країни, в якої є фінансові можливості, обзавестися своєю ядерною зброєю, й Україна не буде винятком. На цю тему – територіальної цілісності України – Путін торкнувся такого питання, що те, що самопроголошення незалежної України не зовсім відповідало радянським нормам, що передбачали процедуру виходу зі складу СРСР. Ось така позиція».

Чи не ознацяє ця заява Путіна, що вторгненням військ на терени України він ломанається повернення України до складу євразійської імперії? Адже, як повідомляв «Щоденний Львів», секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій повідомив у середу на брифінгу, що на кордоні з Україною перебуває угрупування Збройних сил Російської Федерації, включаючи понад 80 тисяч особового складу, до 270 танків, бойових броньованих машин – до 180, артсистем – до 380, реактивних систем залпового вогню – до 18, бойових літаків – до 140, ударних вертольотів – до 90, бойових кораблів та катерів – до 19», а колишній перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, віце-адмірал Ігор Кабаненко, дійшов висновку, що Кремль готує повітряну й наземну наступальну операцію проти України, тим часом журналіст Юрій Вишневський доводить, що Медведчук розробив для Путіна план повернення Януковича до влади.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів