Російські прикордонники розстріляли тих бойовиків, які поверталися зі сходу України до РФ (відео)

13:40 26 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: itar-tass

Про це повідомили в четвер речник інформцентру РНБО Андрій Лисенко та прес-служба ДПСУ.

Агенція УНІАН інформує сьогодні, 26 червня, в повідомленні «Російські прикордонники обстріляли «Газель» бойовиків, що намагалися повернутися в Росію, – РНБО»:

«Неподалік населеного пункту Провалля Луганської області на нейтральній території російські прикордонники обстріляли автомобіль «Газель», в якому перебували громадяни Росії, що брали учать у бойових діях на території України, і намагалися в'їхати до Росії. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко. 

«Жоден з них живим з автомобіля не вийшов. Скільки їх було – невідомо», – сказав Лисенко. Він зазначив, що російські прикордонники пропускають бойовиків з Росії в Україну, натомість назад їх не впускають».

Натомість прес-служба ДПСУ інформує сьогодні, 26 червня, в повідомленні «Про ситуацію на державному кордоні України»:

«Прикордонні підрозділи здійснюють охорону і оборону  державного кордону України в складних умовах. Протягом 25 червня ситуація на кордоні суттєвих змін не зазнала.

Російська Федерація продовжує не виконувати угоду в частині припинення пропуску осіб та вантажів у тимчасово закритих пунктах пропуску в Луганській та Донецькій областях.

Проте відмічається наступний принцип діяльності прикордонної служби Росії: «бойовиків, які в’їжджають з Росії в Україну, впускають не помічаючи, а в зворотному напрямку – знищують». Так, 25 червня, неподалік від села Провалля Свердловського району Луганської області, в безпосередній близькості від лінії кордону російськими прикордонниками була розстріляна «Газель», в якій  перебували громадяни РФ, що брали участь у бойових діях на території України на боці терористів.

З метою моніторингу ситуації патрульними літаками Держприкордонслужби обстежено 553 км  українсько-білоруського кордону та 4642 км2 територіального моря та виключної (морської) економічної зони України в Азовському та Чорному морях. Порушень державного кордону не виявлено.

В Азовському морі, з метою недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп на узбережжя в межах Донецької та Запорізької областей та охорони рейдів портів Маріуполь та Бердянськ, несуть службу 7 корабельно-катерних тактичних груп. На кораблях та катерах посилено спостереження за надводною обстановкою та вживаються заходи проти підводно-диверсійної діяльності.

Також у Генічеському районі прикордонники спільно з співробітниками СБУ та МВС затримали бандформування, яке в населеному пункті Фрунзе розтрощило центральний офіс товариства «Дніпро». Окрім зареєстрованої зброї, у затриманих осіб вилучено 16 коктейлів Молотова та 24 саморобні шумові гранати».

Як інформував «Щоденний Львів», жителі прикордонного села на Луганщині повідомили, що російські прикордонники розстрілюють тих найманців, які хочуть повернуться з Донбасу до РФ,   голова Державного прикордонного комітету Білорусі Леонід Мальцев заявив у середу журналістам, що «білоруські та російські прикордонники мають намір не допустити переміщення зброї і екстремістів зі сходу України на територію Союзної держави», натомість керівник Прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії Володимир Кулішов повідомив: «Одним з основних завдань прикордонного відомства Білорусі та Росії є недопущення проникнення на територію Союзної держави екстремістськи налаштованих осіб, терористів, недопущення переміщення коштів терору, щоб забезпечити стабільність в наших державах і в цілому в Союзній державі», «Деловая столица» прокоментувала ці заяви в повідомленні «Терористів «Лугандона» в Росії будуть відловлювати й відстрілювати»:

«Як відомо, у Донецькій і Луганській областях України, незважаючи на оголошене припинення вогню, тривають напади російських диверсантів і місцевих бандитів на блок-пости українських силовиків, екстремісти займаються мародерством і вбивствами мирного населення, підривають залізничні колії, мости і т.д. Судячи з заяви керівника Прикордонної служби РФ, озброєних терористів з Донецької та Луганської областей на територію Росії допускати не будуть.

Значить, у випадку перетині кордону їх будуть відловлювати, відбирати зброю, а в разі опору – знищувати. Раніше в ЗМІ РФ неодноразово повідомлялося, що російських найманців, які воюють на боці сепаратистів, вдома не чекають, оскільки люди, що брали участь у військовому конфлікті, представляють серйозну небезпеку для стабільності самої Росії. Крім того, у разі інвалідності з причини поранення ці громадяни не отримуватимуть виплати, належні російським силовикам».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів