П’ять смуг та 16 споруд для роботи митників: яким буде новий ПП на українсько-польському кордоні

23:34 3 вересня 2021 р.

Фото до новини

П’ять транспортних смуг та 16 адмінбудівель: на Львівщині з’явиться новий пункт пропуску, Також буде прокладено 46 км автодороги у напрямку Нижанковичів, що на Самбірщині.

Про це інформує Львівська митниця, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 3 вересня,  на території Польщі було закладено наріжний камінь, що символізував початок будівництва нового пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховичі», що в Самбірському районі. 

Документ, підписаний сьогодні, що підтверджує початок будівництва, було закладено у символічну "капсулу часу"

Слід додати, що будівництво пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховичі», планується завершити у 2025-26 рр. Об’єкт буде розрахований, переважно, для туристичного напрямку -  руху автомобілів та автобусів вагою до 3,5 тонн.

Наразі планують створити п’ять смуг та 16 споруд для роботи митників, прикордонників та комфорту подорожніх: будівля реєстрації автобусів із зонами контролю, будівлі поглибленого огляду з польської та української сторони; 2 навіси; по 5 кабін прикордонного контролю у напрямку виїзду та в’їзду;  будівля TAX FREE; будівля центру обслуговування пункту пропуску з технічним приміщенням; споруда для загонів із службовими собаками; склад небезпечних матеріалів; пости в’їзду з польської та української сторони.

З українського боку також буде збудовано 46 км дороги у напрямку Нижанковичів за кредитні гроші. Вартість робіт та створення всієї інфраструктури коштуватиме понад 700 млн гривень (100 млн злотих). Всі витрати бере на себе Підкарпатське воєводство.

Довідково

Львівщина має найбільшу протяжність державного кордону з Європейським Союзом, реконструкція існуючих, будівництво та облаштування нових міжнародних автомобільних пунктів пропуску, особливо в гірських територіях, є пріоритетною  для Львівщини. Загальна довжина Державного кордону України з Польщею - понад 530 км, і більша її половина проходить територією Львівщини. Згідно з нормами Шенгенської системи, транскордонні переходи повинні розташовуватись на відстані в межах 25 – 30 км один від одного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів