Путін уже програв у спробі стерти Україну, - Блінкен

22:47 10 вересня 2023 р.

Фото до новини

Блінкен впевнений як і раніше, що Україна вийде переможцем у війні проти Росії.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у неділю, що російський президент Путін уже програв вторгнення в Україну. Блінкен впевнений як і раніше, що Україна вийде переможцем у війні.

«Причина того, що я залишаюся дуже впевненим у кінцевому успіху України, полягає в тому, що вони борються за свою країну, за своє майбутнє за свою свободу, росіяни - ні», — сказав Блінкен в ефірі телеканалу ABC, пише Dailylviv.com.

 «Путін уже програв у тому, чого він намагався досягти. Він намагався стерти Україну з карти та її незалежність, підпорядкувати її Росії. Це вже є провалом», - резюмував Блінкен.

Ці коментарі з’явилися після того, як Блінкен несподівано прибув до України минулого тижня. Він оголосив про додаткову допомогу США Україні в розмірі 1 мільярда доларів США.

Блінкен також сказав, що не бачить «жодних ознак» того, що Путін хоче брати участь у «значущій дипломатії».

«Для танго потрібні двоє, і поки що ми не бачимо жодних ознак того, що Путін зацікавлений у змістовній дипломатії», — сказав Блінкен. «Якщо він це зробить, я думаю, що українці першими вступлять у справу, а ми будемо відразу за ними. Усі хочуть, щоб ця війна закінчилася, але вона стоїть на справедливих і довготривалих умовах, які відображають суверенітет і територіальну цілісність України».

Відповідаючи на запитання про збільшення атак українських безпілотників на московську територію, Блінкен заявив, що США не «заохочували» і не «дозволяли» використання зброї за межами території України, але зазначив, що росіяни «атакують без розбору» по всій Україні.

Бачимо прогрес українського контрнаступу, - Блінкен

Путін досі живий, бо його лікують найкращі західні лікарі - Скібіцький

Путін обкрадає росіян в офшорах

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів