Президент Литви закликає Захід перетнути червоні лінії

18:19 20 лютого 2023 р.

Фото до новини

Президент Литви Гітанас Науседа в понеділок закликав Захід перетнути «червоні лінії» для надання необхідної Україні військової допомоги.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

«Дуже важливо, щоб ми перетнули ці червоні лінії, які є в наших головах і не існують насправді. Можливо, іноді Росія намагається встановити ці червоні лінії замість нас», – сказав він в інтерв’ю Джулії Чаттерлі з CNN. 

«Моє послання: не витрачайте час. Будьте рішучими, єдиними і приймайте рішення якомога швидше», – додав Науседа.  

Він сказав, що візит президента США Джо Байдена до Києва в понеділок показує, що Україна не буде покинута, і посилає дуже сильний сигнал про єдність серед союзників України.  

На запитання про те, який меседж він передасть Байдену під час їхньої майбутньої зустрічі у Варшаві, литовський лідер сказав, що обговорить з лідером США безпеку Литви і «особливо безпеку східного флангу».

Президент додав, що країни Балтії наражаються на «прямі загрози» з боку Росії та Білорусі. «Це причина, чому ми очікуємо позитивних сигналів щодо нашої безпеки», – сказав він.  

Очікується, що Байден під час свого візиту до Польщі цього тижня зустрінеться з лідерами «Бухарестської дев’ятки», групи східних союзників НАТО – Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії та Словаччини. .

Коли його запитали про його відповідь міністру закордонних справ Китаю, який нещодавно заявив, що Пекін готовий представити свою мирну пропозицію для України, Науседа сказав, що Китай не повинен втручатися у війну.  

Росія готує диверсії в енергетичній інфраструктурі країни - розвідка Нідерландів

Помилка Путіна, - Байден

Звільнення Росії від путінського фашизму розпочнеться з українського прапора у Севастополі, - Каспаров

Українська розвідка повідомила, де Росія заховала свою авіацію від ударів ЗСУ

Московія запровадила 24-годинну бойову готовність ядерних сил до застосування

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів