Посол США у Львові заговорила про можливості для відкриття аеропорту

17:54 2 квітня 2024 р.

Фото до новини

Це, на думку Бріджит Брінк, приведе в Україну ще більше потенційних інвесторів та партнерів.

Сьогодні до Львова із візитом приїхали спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк, повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з ними та розповів про потенційні напрямки співпраці.

Під час зустрічі мер Львова разом зі своїм заступником Сергієм Кіралем розповіли гостям про військові розробки українського виробництва, які можуть ще більше розвиватись завдяки інвестиційній підтримці.

Опісля Андрій Садовий презентував екосистему НЕЗЛАМНІ/ UNBROKEN, яку розбудовують у Львові для надання якісної медичної, реабілітаційної, психологічної і соціальної допомоги всім, хто постраждав внаслідок війни. Зокрема, Олег Березюк, керівник напрямку ментального здоров’я UNBROKEN, на прикладах показав ефективність арттерапії, яку розвивають у межах екосистеми.

Окрім того, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко розповів про ініціативу Cities4Cities, яка допомагає українським громадам налагоджувати міжмуніципальні партнерства з муніципалітетами країн Європи. Своєю чергою мер Львова наголосив на важливості розширення таких зв’язків між містами.

«Українці мають дуже великий потенціал і нам лиш потрібно його активувати. Для цього ми повинні вибудувати якісні партнерські взаємини між різними містами України і різними містами всього демократичного світу. Міста для міст (Cities4Cities) – це важлива складова нашої роботи. Якби ви могли допомогти українським громадам налагодити співпрацю з американськими містами, це було б неймовірно цінно для розвитку України», – сказав Андрій Садовий.

«Ви заряджаєте своє місто і мешканців на розвиток і якісне майбутнє. Децентралізація є дуже важливою для відбудови і відновлення України. Дуже приємно бачити, що ви об’єднуєтесь з різними містами по цілому світі, бо це шлях до розвитку. Я спробую допомогти вам із налагодженням співпраці з американськими містами, адже добре розумію, наскільки важливо будувати партнерські стосунки», – наголосила Пенні Пріцкер.

Також під час зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк наголосила на тому, наскільки важливо знайти можливості для відкриття львівського аеропорту, адже це приведе в Україну ще більше потенційних інвесторів та партнерів.

Додамо, що сьогодні спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України залишила запис у Книзі почесних гостей Львова, а пан посол зробила це під час свого першого офіційного візиту до нашого міста.

Читайте також: Посол Туреччини, який прибув до Львова, буде лобіювати відкриття Львівського аеропорту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів