Посол Туреччини, який прибув до Львова, буде лобіювати відкриття Львівського аеропорту

15:58 21 листопада 2023 р.

Фото до новини

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Мустафою Левентом Більгеном.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Мустафа Левент Більген уперше після свого призначення прибув з візитом у Львівську область.

«Дякую за ваш візит. Для нас честь приймати такого високоповажного гостя. Дякую у вашій особі Турецькій Республіці за допомогу, яку надаєте: і військову, і гуманітарну, а також за те, що турецький бізнес продовжує працювати в Україні і під час повномасштабного вторгнення. Дякую, що відстоюєте інтереси цивілізованого світу», — наголосив очільник області Максим Козицький.

«З першого дня перебування в Україні я почуваюсь, наче вдома. Ваша країна - чудова, наші серця разом з вами. Ми підтримуємо боротьбу і вашу хоробру позицію. Наші Президенти мають хорошу співпрацю і бачення щодо спільного майбутнього і ми багато працюємо в цьому напрямі», — підкреслив Мустафа Левент Більген.

Очільник області наголосив на важливості українсько-турецької співпраці у сфері бізнесу та інвестицій.

«Я завжди кажу, що ми здобудемо перемогу, але не лише на фронті, а й в тилу — розвиваючи економіку та інвестуючи. Дякую турецьким підприємцям, які приїжджають в Україну, продовжують тут роботу. Ми дуже заохочуємо інвестування в нашу економіку і будемо робити все належне, щоб бізнес отримував тут достойні умови. Плануємо нарощувати співпрацю у торгівлі і залученні інвестицій», — додав Максим Козицький.

Начальник Львівської ОВА розповів також пану Послу, що станом на сьогодні на Львівщині зареєстровані понад 360 підприємств з турецькими інвестиціями.

«Окрім того, раніше ми активно співпрацювали з Турецькою Агенцією зі співробітництва та координації, завдяки цьому зокрема реконструювали приміщення пансіонату, де живуть люди старшого віку, встановили пандус у театрі імені Марії Заньковецької і закупили спецобладнання для сенсорної кімнати Львівського центру дитячої психологічної реабілітації. Сподіваюся, що з призначенням нового директора Агенції ми зможемо відновити активне співробітництво після дворічної перерви», — зазначив він.

Сторони зупинились і на питанні можливості відновлення авіасполучення.

Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Мустафа Левент Більген зазначив, що готовий лобіювати можливість відкриття Львівського аеропорту за умови, що наша протиповітряна оборона отримає достатнє підсилення для його безпечного функціонування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів