Cпеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер приїхала до Києва

19:23 12 січня 2024 р.

Фото до новини

Пені Пріцкер повідомила, що вже провела зустріч з українськими посадовцями.

У п'ятницю, 12 січня, спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер приїхала з візитом до Києва.

Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк на своїй сторінці у соцмережі Х.

«Дуже тепло вітаємо в Києві Пенні Пріцкер та керівників приватного сектору США. Сьогодні ми проведемо зустрічі, присвячені прискоренню інвестицій американського бізнесу в Україну задля її відновлення», — написала Брінк.

Пені Пріцкер повідомила, що вже провела зустріч з українськими посадовцями, зокрема очільником Мінінфраструктури Олександром Кубраковим, а також з представниками приватного сектора.

«Дякую за змістовну розмову щодо практичних кроків для збільшення експорту та відновлення економічної життєздатності України, що є вирішальним контрпунктом агресії росії», — написала Пріцкер на своїй сторінці у соцмережі Х.

Нагадаємо, Джо Байден доручив Пенні Пріцкер займатися економічним відродженням України.

Очікується, що представниця США працюватиме в тісному контакті з українським урядом, союзниками та партнерами, міжнародними фінансовими установами та приватним сектором, щоби допомогти відновити українську економіку. Це охоплюватиме мобілізацію державних і приватних інвестицій, формування пріоритетів для донорів, поновлення роботи експортних ринків і підприємств, які закрилися через війну.

«Спеціальний представник Пріцкер також працюватиме з іншими міжнародними партнерами України, в тому числі через координаційну платформу G7, щоб забезпечити взаємодоповнюваність та взаємопідсилення міжнародних зусиль, а також заохочувати міжнародних партнерів посилювати підтримку для негайних потреб економічного відновлення України», - наголошено в заяві.

У своїй заяві пан Блінкен додав, що пані Прітцкер відіграватиме центральну роль у зусиллях, спрямованих на те, щоб «Україна не лише вижила, але й процвітала, стоячи сама по собі». Він сказав, що метою є перетворити країну на «процвітаючу, безпечну європейську демократію».

Пані Прітцкер походить з відомої чиказької родини, відомої своєю бізнес-імперією та давнім впливом у Демократичній партії. Її брат, Дж. Б. Прітцкер, є губернатором Іллінойсу від Демократичної партії. Їхній батько Дональд був співзасновником готельної компанії Hyatt.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів