Байден доручив Пенні Пріцкер займатися економічним відродженням України

19:00 14 вересня 2023 р.

Фото до новини

Президент США Джо Байден оголосив про призначення колишнього міністра торгівлі США Пенні Пріцкер на посаду спеціального представника США з питань економічного відновлення України.

Про це повідомляє The New York Times, пише Dailylviv.com.

Призначення колишнього міністра торгівлі та благодійника Демократичної партії відображає дедалі більше уваги до післявоєнного економічного виживання України.

«Будучи досвідченим держслужбовцем, ексміністром торгівлі та лідером трансформованої індустрії, з глибокими родинними зв’язками в Україні, спецпредставниця Пріцкер принесе десятиліття досвіду та знань на цю критично важливу посаду», - зауважив президент США.

Очікується, що представниця США працюватиме в тісному контакті з українським урядом, союзниками та партнерами, міжнародними фінансовими установами та приватним сектором, щоби допомогти відновити українську економіку. Це охоплюватиме мобілізацію державних і приватних інвестицій, формування пріоритетів для донорів, поновлення роботи експортних ринків і підприємств, які закрилися через війну.

«Спеціальний представник Пріцкер також працюватиме з іншими міжнародними партнерами України, в тому числі через координаційну платформу G7, щоб забезпечити взаємодоповнюваність та взаємопідсилення міжнародних зусиль, а також заохочувати міжнародних партнерів посилювати підтримку для негайних потреб економічного відновлення України», - наголошено в заяві.

У своїй заяві пан Блінкен додав, що пані Прітцкер відіграватиме центральну роль у зусиллях, спрямованих на те, щоб «Україна не лише вижила, але й процвітала, стоячи сама по собі». Він сказав, що метою є перетворити країну на «процвітаючу, безпечну європейську демократію».

Пані Прітцкер походить з відомої чиказької родини, відомої своєю бізнес-імперією та давнім впливом у Демократичній партії. Її брат, Дж. Б. Прітцкер, є губернатором Іллінойсу від Демократичної партії. Їхній батько Дональд був співзасновником готельної компанії Hyatt.

Програма розвитку ООН надасть 1 млрд доларів на відновлення України: на що насамперед

Три етапи відновлення України від воєнних руйнувань: чиїм коштом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів