Польська державна компанія продавала запчастини до іранських «Shahed 136»

14:07 18 липня 2024 р.

Фото до новини

«Фабрика комунікаційного обладнання – Познань» продавала запчастини до іранських бойових безпілотників Shahed 136, які росіяни використовують для атак на Україну. Справу розкрила Служба внутрішньої безпеки.

Міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Томаш Сємоняк заявив, що Державна прокуратура в Познані проводить розслідування щодо польських запчастин в іранських безпілотниках Shahed 136. Слідчі підозрюють, що було порушено норми щодо експорту зброї та технологій.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Очільник МВСіА під час пресконференції заявив, що це могло статися внаслідок обходу санкцій.

«Справу розкрило Агентство Внутрішньої Безпеки, і, очевидно, це абсолютно неприпустимо. Прокуратура проведе слідчі дії, буде висунуто звинувачення, інформуватиме про просування у цій справі. Як я сказав, це неприпустимо, разом з тим, від початку роботи нашого уряду, ми стараємося до всіх питань, пов’язаних із санкціями, підходити ретельно. В попередні роки ця система попри декларації, була дуже вільною», - говорить міністр Сємоняк.

Йдеться про те, що в БПЛА, іранських безпілотниках Shahed 136, які росія використовує у війні в Україні, використовуються паливні насоси, виготовлені державною компанією «Фабрика комунікаційного обладнання – Познань», що належить Агентству промислового розвитку. Насоси мала закупити іранська компанія з виробництва сільськогосподарських тракторів, але вони були інтальовані в дрони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів