Польща призначить нового посла в Україні

08:24 24 березня 2023 р.

Фото до новини

Зміна на посаді посла, найімовірніше, відбудеться влітку або, найпізніше, у вересні.

Про це повідомляє PAP з посиланням на радіо RMF FM, пише Dailylviv.com.

Новим послом Республіки Польща в Україні стане Ярослав Ґузи, який замінить Бартоша Ціхоцького. Зміна на посаді посла, найімовірніше, відбудеться влітку або, найпізніше, у вересні, – про це неофіційно повідомило в четвер радіо RMF FM.

У вівторок керівник президентського Бюро міжнародної політики Польщі Марцін Пшидач в ефірі цієї радіостанції нагадав, що посли закінчують свою місію після чотирьох-п'яти років. Бартош Ціхоцький є послом в Україні з 2019 року.

"Міністр Ціхоцький дуже активно і дуже сміливо виконував свої обов’язки. Нагадаємо, що він був єдиним послом, який увесь час перебував в українській столиці під час спроби наступу на Київ, високо тримав польський прапор, показуючи, що Польща не вірить у розпад України. Я думаю, що за це він заслуговує величезної поваги, але, однак, він завершить свою місію. Я думаю, що це буде цього року і буде відправлений новий посол", – сказав Пшидач в ефірі RMF FM.

Зміна посла, як повідомило радіо, найімовірніше, відбудеться влітку, або найпізніше у вересні з організаційних та сімейних причин. Бартош Ціхоцький, швидше за все, обійме посаду в іншому регіоні світу.

RMF FM нагадує, що Ярослав Ґузи народився в 1955 році в Кракові, вивчав соціологію та історію в Ягеллонському університеті. Працював у Комітеті студентської солідарності, а з 1980 року був членом Незалежної студентської спілки. У 1981 році був обраний головою Національної координаційної комісії організації.

Під час воєнного стану був інтернований на рік - перебував у Бялоленці, а потім у Дарлувку.

У 1991 році отримав посаду радника міністра національної оборони. У 1992-1993 роках був членом партії Ruch dla Rzeczypospolitej. З 1999 року він є членом ради Польського Атлантичного клубу, а з 1996 року – членом ради співробітництва з Азійсько-Тихоокеанський регіоном.

Одружений з Аґнєшкою Ромашевською-Ґузи, директоркою телеканалу Белсат.

Польща і Україна готують новий договір про добросусідство

Новий Посол України у Польщі: Дещицю замінив Зварич

Росія поширює брехню про напад Польщі на захід України

Польща передає Україні 4 літаки МіГ-29, - Анджей Дуда

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів