Польща попередила про підвищену активність військової авіації на східному кордоні у відповідь на загрозу

18:47 4 лютого 2024 р.

Фото до новини

Військові попередили про незапланованих дії, які "пов'язані із забезпеченням безпеки держави". Попередження стосується повітряного простору в східній і центральній Польщі, яке діятиме до травня.

Про це інформує Wprost, пише DailyLviv.com.

Польське агентство аеронавігаційного обслуговування, за погодженням з оперативним командуванням Аеронавігаційного командування, опублікувало навігаційне попередження для користувачів повітряного простору.

"Повідомлення спрямоване на попередження цивільних користувачів повітряного простору про можливу активізацію діяльності військової авіації на східному напрямку у відповідь на загрозливу ситуацію на східному кордоні", - йдеться в повідомленні оперативного командування.

Читайте також: Польща привела в готовність сили ППО через російську атаку на Україну

«Навігаційні попередження – незаплановані військові дії, пов’язані із забезпеченням національної безпеки – NOTAM є звичайним повідомленням у випадках, коли необхідно забезпечити безпеку руху в повітряному просторі Польщі», – читаємо далі.

Попередження набуває чинності 5 лютого і діятиме до 5 травня 2024 року. Воно охоплює повітряний простір усієї східної частини Польщі вздовж кордону з Україною та Білоруссю, північно-східної частини вздовж кордону з Литвою та Росією (Кенігсберзька область), а також центральної частини країни, включаючи Варшаву.

Нагадаємо. Польща та її союзники підіймали в небо військову авіацію на тлі російського ракетного удару по Україні.

Додамо, у грудні минулого року російська ракета увійшла в повітряний простір Польщі на 40 км.

Читайте також: Польща купує сотні ракетних установок HIMARS, які розмістять уздовж східного кордону

У Лодзі приземлився найбільший у світі український літак

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів