Польща привела в готовність сили ППО через російську атаку на Україну

09:20 8 січня 2024 р.

Фото до новини

Оперативне командування Збройних сил Польщі у понеділок вранці повідомило, що через „посилення діяльності дальньої авіації рф”, було урухомлено „всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі”.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Вранці 8 січня країна-терорист направила чергову серію ракет на українські міста. У всіх регіонах України було оголошено повітряну тривогу. Повітряні вили повідомляли про щонайменше 4 винищувачі МіГ-31К і 13 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які вийшли на пускові рубежі.

Черговий масований ракетний удар по Україні може призвести до того, що російські ракети можуть знову зайти в повітряний простір Польщі. Спеціальне повідомлення з цього приводу оприлюднило Оперативне командування Збройних Сил сьогодні вранці.

Читайте також: У Польщі є три роки, щоб підготуватися до війни з Росією

«Інформуємо, що протягом кількох годин ми спостерігаємо активізацію діяльності дальньої авіації російської федерації, яка пов’язана з завдання ударів по цілях, розташованих на території України», – йдеться у повідомленні.

Військові повідомили, що „всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі розпочато, і ситуація постійно контролюється”.

Нагадаємо, сьогодні в Україні пролунала повітряна тривога через атаку десятків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Орієнтовно, росіяни могли запустити від 50 до 70 крилатих ракет Х-101 та Х-555. Зокрема, очільник ЛОВА Максим Козицький повідомив, що ракети долетіли до Львівщини.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів