Російська ракета увійшла в повітряний простір Польщі на 40 км - генерал-майор

16:51 29 грудня 2023 р.

Фото до новини

Бойову авіацію відправили відстежувати ракету і збивати її в разі загрози.

Про це інформує Polsat News, пише DailyLviv.com.

"Усе вказує на те, що російська ракета увійшла в повітряний простір Польщі. У нас є радар, національне та союзницьке підтвердження цього, – заявив генерал Веслав Кукула, Начальник Генштабу Війська Польського надав останню інформацію щодо невпізнаного об’єкта, який з’явився в повітряному просторі Польщі.

Одразу після зустрічі в Бюро національної безпеки було організовано брифінг за участю голови Міністерства національної оборони Владислава Косіняка-Каміша, начальника Генерального штабу Війська Польського генерала Веслава Кукули та  командувача Збройними силами генерал-майора Мацея Кліша.

За офіційною інформацією представників Війська Польського, російська ракета з'явилася над Польщею і була випущена під час масованого обстрілу українських міст.

"Це була важка ніч для України. Комбінований удар з метою перевантаження їх ППО за допомогою безпілотників з наступним ракетним ударом, переважно далекої авіації. Ракети, випущені з Каспійського моря, ми відстежили більшість із цих ракет щодо масштабу та напрямку їхнього руху", – сказав він.

"Одна з цих ракет перетнула польський кордон і залишила його. Все вказує на це, хоча ми ще це підтверджуємо і перевіряємо на місцях", – додав він.

Як зізнався генерал Кукула, бойову авіацію відправили відстежувати ракету і збивати її в разі загрози.

Як повідомив оперативний командувач Збройних сил, генерал-майор Мацей Кліш, траєкторія польоту російської ракети постійно контролювалася доти, поки вона не увійшла в Польщу і не потрапила в польське небо.

Порушення польського повітряного простору відбулося вранці, близько сьомої ранку, спрацювали системи, які були в моєму розпорядженні як командира операції. (...) Це була напружена ніч для оперативного командування, напружена ніч для всіх елементів протиповітряної оборони Польщі. Діяли національні елементи, а також союзні елементи на землі та в повітрі. Він стверджував, що всі вони були активовані, як і планувалося.

"Всю траєкторію польоту об’єкта на території Польщі відстежували в радіолокаційній системі, однак, виходячи з подальшого досвіду, були залучені наземні та повітряні пошукові сили, щоб виключити факт падіння об’єкта, – підкреслив він.

Деталізуючи інформацію, генерал підтвердив, що об'єкт перебував над територією країни впродовж трьох хвилин. Повітряний простір було порушено приблизно на 40 кілометрів.

Під час конференції також виступив міністр національної оборони Владислав Косіняк-Камиш. Політик наголосив, що з моменту появи першої інформації про інцидент усі служби були на зв’язку між собою та співпрацювали, щоб якомога швидше перевірити можливу загрозу.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів