Почесним громадянам Львова збільшили виплату з бюджету: хто вони

20:33 25 травня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні сесія Львівської міської ради своїм рішенням збільшила виплату Почесним громадянам міста Львова.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Відтепер вони щомісяця отримуватимуть 15 тисяч гривень.

«Підвищення розміру щомісячної виплати посилить соціальний захист, покращить матеріально-побутові умови проживання. Це також стане виявом поваги влади та громади міста до людей, яким надано звання «Почесний громадянин міста Львова»», - зазначають в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

На сьогодні, нагадаємо, щомісячну виплату одержують шестеро Почесних громадян міста Львова: академік НАН України Ігор Юхновський, перекладач і письменник Андрій Содомора, письменник Ігор Калинець, глава УГКЦ Блаженніший Святослав, митрополит Львівської ПЦУ Владика Макарій, проректор УКУ Мирослав Маринович. Кошти виплачують з бюджету Львівської громади.

Довідка

Звання «Почесний громадянин міста Львова» є свідченням офіційного визнання заслуг перед містом, Львівською громадою та видатного внеску у розвиток економіки, науки, культури, соціальної сфери, а також у підвищенні авторитету Львова на державному і міжнародному рівнях.

Звання надається за тривалі зусилля, що увінчалися вагомим успіхом на користь міста і його мешканців, сприяли підняттю престижу міста. Людині, якій надається звання «Почесний громадянин міста Львова», вручається диплом, нагрудний знак, посвідчення. Відомості про нагороджену особу заносяться до Книги пошани міста Львова.

Кандидатури для нагородження почесними відзнаками подаються громадськими, політичними, професійними і творчими організаціями, трудовими колективами, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, постійними депутатськими комісіями, членами комісії міської ради у справах відзнак.

Музиканту й співаку Святославу Вакарчуку присвоєно звання «Почесний громадянин міста Львова» (відео)

«Львів’янкою року» обрано чемпіонку світу зі шахів Марію Музичук

97-річний академік Ігор Юхновський садив дерева біля Латинської катедри у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів