«Львів’янкою року» обрано чемпіонку світу зі шахів Марію Музичук

11:10 21 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/«День»

«Почесним громадянином Львова» цього року став лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

«Почесним громадянином Львова» цього року став лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

Кожного року до Дня міста, що припадає на 6 травня, а це, нагадаємо, день святого Юрія Змієборця, який є покровителем Львова, городяни визначають  «Львів’янина року», «Почесного громадянина міста» та «Шляхетну львівську родину». Цього року «Почесним громадянином Львова» став лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук. 

Звання «Львів’янка року» отримала шахістка зі Стрия Марія Музичук, яка кілька днів тому виграла чемпіонат світу. У номінації «Шляхетна львівська родина» перемогла родина Ільницьких. І це літературознавець, критик, перекладач, доктор філологічних наук, професор  Микола Ільницький, його дружина – бібліографознавець і книгознавець Луїза Іванівна, донька – поетеса, літературознавець Мар’яна Комариця, син – доктор фізико-математичних наук Ярослав.  

Як повідомили київській газеті «День» у Львівській міській раді, для обрання найкращих і найшляхетніших львів’ян була створена спеціальна комісія, до якої увійшли керівники депутатських комісій, секретар ЛМР, керівник департаменту міського голови. Паралельно на сайті міськради відбувалося онлайн-голосування, участь у якому могли взяти всі охочі. Почесні звання переможці отримають на святковій сесії ЛМР до Дня міста. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів