Перетнути кордон з Латвією нелегалам допомагають білоруські силовики

13:43 8 серпня 2023 р.

Фото до новини

З початку року прикордонники зафіксували кілька десятків випадків пошкодження прикордонної інфраструктури.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Найманці з групи «Ваґнера», можливо, вже намагалися перетнути кордон з Латвією, заявив учора керівник латвійської прикордонної служби Гунтіс Пуятс. З початку року прикордонники зафіксували кілька десятків випадків пошкодження прикордонної інфраструктури.

Голова прикордонної служби Латвії зазначив, що останнім часом на кордон почало прибувати багато мігрантів з африканських країн. На його думку, це суттєва зміна. Раніше кордон намагалися перетнути переважно мігранти з Іраку. Тим часом в Африці ваґнерівці вербують людей. За словами Пуятса, не можна виключити, що серед мігрантів можуть бути люди, завербовані найманцями.

Латвійські служби як і польські та литовські два роки борються з нелегалами, які намагаються потрапити на їхню територію. Лише цього року зафіксовано 5 тисяч таких спроб. Минулого тижня прикордонники помітили, що кільком мігрантам допомогли перетнути кордон білоруські силовики. Спочатку вони пошкодили паркан на кордоні, а потім відремонтували його, щоб ці люди не могли повернутися до Білорусі.

Очільник прикордонної служби Латвії також згадав про ідею повного закриття кордону з Білоруссю. На його думку, це полегшило б роботу його людям, але це неможливо, оскільки громадяни Латвії не зможуть повернутися в країну.

На польсько-білоруському кордоні неспокійно: потрібна допомога військових

Польща розглядає чорні сценарії і зміцнюватиме кордон з Білоруссю

Спорудження паркана на східному кордоні ЄС профінансують 12 країн

За 100 км від білоруського кордону в Польщі поставлять Chunmoo, аналоги HIMARS

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів