Парламентарі України апелюють до НАТО про геноцидну війну росії

19:20 8 липня 2024 р.

Фото до новини

Держава-агресор – рф вчиняє воєнні злочини щодо мирного населення, злочини проти людяності та злочин геноциду проти українського народу.

Про це йдеться у сьогоднішній спільній заяві керівництва Верховної Ради України та депутатських фракцій і груп українського парламенту у зв'язку з терористичною атакою російської федерації проти України, пише DailyLviv.com

Сьогодні – напередодні Вашингтонського саміту НАТО - ми розцінюємо цю злочинну атаку російської федерації як цинічний сигнал Альянсу, продиктований впевненістю росіян у своїй повній безкарності. Ця терористична атака потребує особливої реакції Союзників. Подальше зволікання з дієвими заходами протидії агресії росії лише спонукатиме агресора до масштабування злочинів та продовження геноцидальних практик.

Ми, керівництво Верховної Ради України та депутатські фракції і групи українського парламенту, наголошуємо, що, порушуючи всі існуючі норми міжнародного гуманітарного права, держава-агресор – рф вчиняє воєнні злочини щодо мирного населення, злочини проти людяності та злочин геноциду проти українського народу, руйнуючи об’єкти цивільної та медичної інфраструктури України та заперечуючи право українців на життя. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів