Падіння ракети у Пшеводові: у Польщі відтворили послідовність подій

18:48 18 листопада 2022 р.

Фото до новини

Після вибуху в Пшеводові слідчі досліджують залишки ракети, глибину кратера, обчислюють напрямок, звідки прилетіла ракета, навіть кількість використаного палива,

Про це сказав голова Бюро міжнародної політики при Президенті Польщі Якуб Кумоч на TVN24. Він додав, що є також кіноматеріали, на яких "можна побачити певну послідовність подій", пише Dailylviv.com.

«Росія розбомбила Україну в той день, і Росія несе повну відповідальність за все, що падає», - наголосив він. Він зазначив, що "ніхто не звинувачує Україну в навмисному бомбардуванні території Польщі". - Це трохи подібно на те, що людина вийшла на дорогу і спричинила зіткнення автомобіля з автобусом. Машина винна? Ні, чоловік, який вийшов на дорогу і спричинив ДТП, зіставив голова.

"Сьогодні є багато ознак того, що одна з ракет, якою була збита російська ракета, не влучила в ціль, не спрацювала система самоліквідації, і ця ракета, на жаль, призвела до трагедії", - сказав він.

Кумоч повідомив, що у Пшеводові працює польсько-американська слідча група, українці також просили доступу до розслідування. «Якщо обидві сторони погодяться, і, наскільки мені відомо, немає заперечень з американської сторони, такий доступ незабаром може бути надано». Якщо у слідчої групи не буде жодних зауважень на технічному рівні, напевно, не буде причин відмовляти українцям, сказав він.

На запитання, які докази мають слідчі, він відповів: «Уламки ракети, глибину кратера, експерти розраховують напрямок, звідки прилетіла ракета, навіть кількість використаного пального».

Він додав, що "є кадри". – Я б не хотів говорити про їхній зміст, тому що бачив їх у секретному режимі, – зазначив він.

"Але прем’єр-міністр дав таку інформацію, такі матеріали є. Це - наші звичайні фото з кордону, де дещо видно. Ви можете бачити постріли над Україною, ви можете бачити бої над Україною, в якийсь момент, за дуже короткий час, ви можете побачити певну послідовність подій, – сказав Кумоч. – Ми також хотіли б донести це до української сторони і працювати разом з нею. Я хочу, щоб при контакті з нашими слідчими українці першими побачили, які матеріали є в нашому розпорядженні», – додав він.

Підстав для активації п’ятої статті договору НАТО наразі немає, - Польща

Версія: чому дві ракети прилетіли в Польщу, а не в Київ чи Львів (фото)

Жахливий свист і вібрація вікон у школі: мешканець, політики, військові - про вибух у Польщі. Що далі

Президент Польщі заявив, що ракета, швидше за все, вироблена в Росії (відео)

Байден каже, що малоймовірно, що ракета, яка впала в Польщі, була випущена з Росії

Прем'єр-міністр Польщі: докази свідчать, що ракета, яка впала в Пшеводові, була одноразовою

Байден запропонував повну підтримку у розслідуванні вибуху в Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів