На місці падіння ракети в Польщі працюватимуть українські експерти

17:22 17 листопада 2022 р.

Фото до новини

Президент Анджей Дуда в Переводові хоче особисто побачити місце події та зустрітися з експертами. Ми хочемо, щоб польська влада з’ясувала всі обставини у співпраці з нашими союзниками та українськими друзями».

Про це повідомив голова Бюро національної безпеки Яцек Сєвера у соцмережах, інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У Переводові у вівторок вдень двоє людей загинули внаслідок удару ракети. Після обговорень і консультацій, які відбулися після трагічної події, представники влади заявили, що це було пов’язано з контрнаступальними діями, які українська ПРО і ППО здлійснювала у зв’язку з масованим ракетним обстрілом росією України.

Триває розслідування всіх обставин події. Яцек Кумох повідомив, що на місці інциденту в Переводово працюють також українські експерти.

Президент Анджей Дуда та уряд детально обговорили інцидент у Переводові. Було скликано нараду з міністрами силових відомств, керівниками спецслужб і командуванням. Також відбулося засідання Бюро національної безпеки. солідарність з Польщею після інциденту біля кордону з Україною висловили союзники та лідери країн Європейського Союзу.

Віцеспікер польського Сейму та голова парламентського клубу «Право і Справедливість» Ришард Терлецький повідомив про те, що українські експерти візьмуть участь у розслідуванні інциденту, що стався у вівторок, 15 листопада, у селі Переводів Люблінського воєводства Польщі, куди впали дві ракети. Внаслідок вибуху двоє людей загинули.

Як сказав Ришард Терлецький журналістам у Сеймі, всі хочуть прояснити обставини цього інциденту.

«Ми дуже серйозно ставимося до розслідування цієї події. У цьому винна Росія, яка розв'язала війну. У дослідженні цього місця та розслідування всіх обставин братимуть участь українські експерти», — наголосив посадовець.

Після вчорашньої зустрічі в Бюро національної безпеки президент Польщі Анджей Дуда нагадав, що у вівторок сталася масована російська атака на українську енергетичну інфраструктуру. Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький підтвердив, що немає жодних ознак того, що вибухи були навмисним нападом на територію Польщі. Політик також підкреслив, що відповідальність за загибель двох поляків у Переводові несе Росія, яка завдала масових ракетних ударів по Україні.

Підстав для активації п’ятої статті договору НАТО наразі немає, - Польща

Версія: чому дві ракети прилетіли в Польщу, а не в Київ чи Львів (фото)

Жахливий свист і вібрація вікон у школі: мешканець, політики, військові - про вибух у Польщі. Що далі

Президент Польщі заявив, що ракета, швидше за все, вироблена в Росії (відео)

Байден каже, що малоймовірно, що ракета, яка впала в Польщі, була випущена з Росії

Прем'єр-міністр Польщі: докази свідчать, що ракета, яка впала в Пшеводові, була одноразовою

Байден запропонував повну підтримку у розслідуванні вибуху в Польщі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів