Окупувати Київ, південну і центральну частини України: стратегічні плани ерефії, на які є наша протидія

19:54 11 травня 2022 р.

Фото до новини

Російська Федерація досі не відмовилася від планів щодо окупації Києва. Вона як і раніше планує захопити столицю України, інсценувати вибори, щоб привести до влади прокремлівські сили, створити нове державне формування і включити його до свого складу.

Про це на брифінгу розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, пише Dailylviv.com

Першими кроками у ймовірному ланцюжку подальших дій Росії, словами Громова,  стануть спроби взяти під контроль Одеську, Миколаївську і частково Запорізьку області. 

Далі РФ планує створити сухопутний коридор з Придністровським регіоном Молдови і окупувати центральну частину України.

Після цього в теоретичній послідовності дій РФ йде: "Оволодіння Києвом, інсценування перевиборів в законодавчі та виконавчі органи влади з проведенням до влади проросійських сил, створення нового державного утворення і включення його до складу Росії".

Громов підкреслив, що таким чином ворог спробує домогтися своєї стратегічної мети. Однак, за словами заступника начальника, "це їхні думки", на які "є наша протидія".

На брифінгу Олексій  Громов розповів про успіхи ЗСУ під Харковом і в районі Ізюма. На обох напрямках ворог перейшов до оборони, а місцями перекидає сили в Луганську область.

Зберігається загроза проведення супротивником морської десантної операції в Чорноморській операційній зоні - про це також сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов на пресконференції у Медіацентрі Україна 11 травня 2022 року.

Російські окупанти планують цілковито захопити три області 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів