Окупант примушує українських громадян брати російські паспорти і втішає себе цим штучним числом

16:56 30 вересня 2023 р.

Фото до новини

За рік нібито понад 2,2 млн жителів так званих «ДНР» і «ЛНР», а також інших окупованих РФ територій України - частин Запорізької та Херсонської областей отримали російські паспорти, повідомила прес-служба мвс рф.

Про це інформує The insider, пише Dailylviv.com

Всього з 2019 року, згідно з пресрелізом цього кремлівського відомства, російські паспорти отримали понад 3 млн жителів так званих «нових територій», буцімто за ними звернулося близько 83% громадян.

У МВС сподіваються, що на 1 січня 2024 року паспорт РФ отримають 3,2 млн осіб.

За даними МВС на 12 вересня, всього в «ДНР», «ЛНР», Запорізькій та Херсонській областях було оформлено понад 2,8 млн російських паспортів. Ще 400 тисяч паспортів нібито мають бути видані до кінця 2023 року.

23-27 вересня 2022 року на територіях «ДНР» та «ЛНР», а також на окупованих землях Херсонської та Запорізької областей з численними порушеннями відбулися так звані «референдуми про приєднання до Росії».

Після цього президент рф Владімір Путін підписав указ про приєднання "нових регіонів".

Юрист з конституційного права Олена Лук'янова у розмові з The Insider зазначала, що, приєднавши окуповані області України, Путін порушив навіть російське законодавство, не кажучи вже про українське і міжнародне.

Нагадаємо, що позиція Києва щодо отримання мешканцями тимчасово окупованих територій російських паспортів під тиском окупантів є розсудливою. Після звільнення всіх українських земель каратимуть не за "курячий" паспорт рф, який примусили окупанти взяти, а за конкретні дії проти держави Україна, якщо були такі. 

Нещодавно Путін видав указ про те, що громадяни України можуть в'їжджати в росію і виїжджати з росії за документами України. Ця новина опосередковано підтверджує небажання громадян України, які опинилися у тимчасовій окупації, брати російський паспорт.

Плачевні результати: рф провела на ТОТ закрите дослідження щодо своєї підтримки

Анексовані - мобілізовані: Росія силоміць призиватиме українських чоловіків на війну

На тимчасово окупованій території Луганської області - примусова мобілізація

російські окупанти в Криму готують чергову хвилю мобілізації - Генштаб

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів