Кремль примусово мобілізував 60 тисяч мешканців окупованих територій

15:58 31 липня 2023 р.

Фото до новини

З початку 2022 року влада на окупованих українських територіях примусово мобілізувала до російської армії від 55 000 до 60 000 осіб

Російська влада примусово мобілізувала близько 60 тисяч чоловіків, які проживають на окупованих територіях України, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк, пише  DailyLviv.com

Черняк повідомив, що з початку 2022 року влада на окупованих українських територіях примусово мобілізувала до російської армії від 55 000 до 60 000 осіб.

Як він зазначив, це була примусова мобілізація: окупанти ловили людей на вулиці, приходили на підприємства і забирали звідти працівників. «Вони просто переодягали їх і відправляли на фронт», - додав Черняк.

«Обіцяли, що вони будуть на другій чи третій лінії, а насправді люди опинялися на передовій». - підкреслив представник ГУР.

За його словами, до армії забирають і студентів.  За його оцінкою, росіяни не вважають жителів окупованих Луганської та Донецької областей "за людей", а тому "окупантам абсолютно байдуже". Єдина можливість вижити - здатися в полон, - заявив представник ГУР.

В окупованих регіонах України Путін заборонив виїзд громадян і запровадив тероборону

На тимчасово окупованій території Луганської області - примусова мобілізація

російські окупанти в Криму готують чергову хвилю мобілізації - Генштаб

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів