Російські тележурналісти провокують українських військових для пропагандистських телекартинок

17:46 20 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Про це заявило в неділю Управління преси та інформації Міністерства оборони.

Управління преси та інформації Міністерства оборони розповіло сьогодні, 20 квітня, в повідомленні «Провокації проти військовослужбовців Збройних Сил України матимуть негативні наслідки»:

«Останнім часом в Луганській та Донецькій областях почастішали випадки провокацій проти військовослужбовців Збройних Сил України, які несуть службу на блокпостах, опорних пунктах підрозділів чи охороняють базові табори. Так, тільки за останній тиждень на блокпості, що розташований біля Луганську в напрямку міста Щастя відбулося декілька надзвичайних подій.

Убік військовослужбовців, які несуть службу на об’єкті зі зброєю в руках, невідомі у масках неодноразово кидали каміння та петарди, а також вели вогонь з травматичної зброї. При цьому люди у погонах постійно чули у свій бік образи та погрози.

Характерно, що у більшості подібних випадків в кульмінаційний момент «конфлікту», який намагаються роздмухати невідомі агресивно налаштовані громадяни, з’являються журналісти з логотипами російських телеканалів та задають українським військовослужбовцям провокаційні питання, маючи на меті виставити останніх «загарбниками» та «людьми, які застосовують силу проти мирного населення». Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України нагадує, що військовослужбовці під час несення служби зі зброєю в руках виконують бойове завдання, і у випадках, передбачених законами України, мають право діяти проти порушників на території військового об’єкту відповідно до вимог чинного законодавства та Статутів ЗС України».

Як повідомляв «Щоденний Львів», заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар  заявила в сьогодні, 20 квітня: «Повідомлення російських журналістів про перестрілку між нібито «Правим сектором» та «самооборонцями» в Слов’янську, обгрунтоване якимись «візитівками Яроша» та «невідомою зброєю», кількість загиблих, яка зростає з кожною годиною, якісь «подробиці», доказів яких ніхто не бачив – це ідеальний зразок російської пропаганди, який сьогодні тиражують чимало не лише російських, але й іноземних ЗМІ.  Задум пропагандистів очевидний: показати, що ситуація в Україні виходить з під контролю навіть на свята; розгорнути тезу про «громадянську війну» в Україні; здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обгрунтування вторгнення»; «BBC Україна» зауважує: «Тим часом кореспонденти звертають увагу на те, що в кадрах з блокпоста, які розповсюджують проросійські активісти, можна побачити сліди інсценування – наприклад, німецький кулемет часів Другої світової війни, пачки з новенькими 100-доларовими купюрами і візитну картку лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів