Не сумніваюся, що Україна здатна перемогти, - дипломат

06:37 8 вересня 2023 р.

Фото до новини

Україна успішно перериває армії РФ лінії постачання. Американський дипломат Курт Волкер оцінив контрнаступ Збройних сил України.

Про це він розповів на Радіо Свобода під час зустрічі з журналістами у Києві, пише Dailylviv.com.

Колишній спецпредставник Держдепу з питань України Курт Волкер заявив, що контрнаступ Сил оборони відбувається «методично і добре», тому критика темпів просування українських військових є невиправданою. 

Курт Волкер – спецпредставник Держдепартаменту США з питань України у 2017-2019 роках, дипломат:

«Україна б’є по паливу, боєприпасах, логістиці, мостах і дорога. Також використовує безпілотники, щоб вражати російські військово-морські кораблі». 

Крім того, ті, хто критикують темпи просування ЗСУ, каже дипломат, «уявляють собі якесь швидке повернення території, яку росіяни утримували останній рік, – швидкий прорив, але це не так».

У деяких районах на півдні українська армія вже пробралася крізь перші лінії мінних полів, каже він та додає, що це перехід до наступної фази оборони. 

«Тож замість того, щоб дивитися на це [на контрнаступ] з відчаєм, я дивлюся із захопленням, що Україна досягає успіху за дуже складних обставин, без повітряного прикриття, без артилерійських систем найбільшої дальності, які ми могли б надати, і роблячи це обережно, щоб зберегти життя. Це насправді дуже вражає. Я не сумніваюся, що Україна здатна перемогти».

Бачимо прогрес українського контрнаступу, - Блінкен

Пентагон заперечує заяви Росії про ризики для здоров'я боєприпасів зі збідненим ураном

Блінкен оголосив про надання Україні допомоги на $1 мільярд

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів