У Львові можна легко розмістити кілька тисяч західних військових - підполковник ВПС США

22:48 26 травня 2024 р.

Фото до новини

Підполковник Джахара "Френкі" Матісек - льотчик ВПС США і професор Військово-морського коледжу США виступив за введення європейських військ в Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю DW, пише DailyLviv.com.

"Я думаю, що ви можете легко розмістити кілька тисяч західних військ у Львові як частину навчального контингенту. У Європейського Союзу вже є військова місія з навчання українців, яка може бути легко перекинута до Львова, а США могли б доповнити таку місію. Інший елемент — якби ви могли розгорнути ще кілька тисяч європейських військ уздовж кордонів і вздовж річки Дніпро, я думаю, що це стане дуже чітким сигналом Путіну, що Захід не потерпить подальшого територіального захоплення України.

Читайте також: Зеленський попросив Байдена і Сі приїхати до Швейцарії

Якщо європейці зроблять це, то, ймовірно, звільнять щонайменше 20 бригад українських військовослужбовців, щоб перекинути їх набагато ближче до фронту, а потім, звісно, це може також містити посилення протиповітряної оборони, щоб сказати, що ми збираємося захистити українські міста від незаконних авіаударів і використання дронів-камікадзе та, зрештою, збити велику кількість цих боєприпасів, які росіяни використовують проти української інфраструктури. У якийсь момент ця війна має закінчитися, Україну доведеться відновлювати. Це коштуватиме набагато більше грошей, якщо ми дозволимо росіянам продовжувати руйнувати інфраструктуру всередині України",- зазначив підполковник.

Читайте також: 100-кілометровий коридор на заході України може закрити ППО західної коаліції

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів