100-кілометровий коридор на заході України може закрити ППО західної коаліції

23:20 26 травня 2024 р.

Фото до новини

Це дозволить Києву зосередитись на захисті неба у Східній Україні.

Про це інформує DW, пише DailyLviv.com.

Захід має забезпечити ППО у 100-кілометровому коридорі на заході України, вважає депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер. Це дозволить Києву зосередитись на захисті неба у Східній Україні, вважає він.

На тлі наступу російських військ в Україні депутат Бундестагу від партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Родеріх Кізеветтер (Roderich Kiesewetter) закликав Захід взяти на себе протиповітряну оборону у західній частині України.

Читайте також: Зеленський попросив Байдена і Сі приїхати до Швейцарії

"Коаліція охочих могла б розширити зону власної ППО на територію західної частини України в коридорі шириною від 70 до 100 кілометрів", - заявив експерт ХДС з оборони в інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung, оприлюдненому в неділю, 26 травня.

За словами Кізеветтера, це розвантажить Збройні сили України в цьому регіоні та дозволить їм зосередитись на забезпеченні протиповітряної оборони у східній частині країни.

З подібними ініціативами раніше виступали й депутати Бундестагу від інших партій. Утім, в уряді ФРН і керівництві Північноатлантичного альянсу (НАТО) скептично поставилися до таких пропозицій. Однак зараз Кізеветтер апелює не до НАТО, а до певної "коаліції охочих".

Читайте також: У Львові можна легко розмістити кілька тисяч західних військових - підполковник ВПС США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів