Найважливіший досвід, який ми практикуємо, як релігію: росіян треба просто вбивати, - Залужний

16:13 15 грудня 2022 р.

Фото до новини

Усе, що ми робили, коли почалася масштабна агресія, - це реалізовували не лише знання, які ми вже мали у 2014 році, а й навички та досвід, які здобули з того часу.

Про це сказав в інтерв'ю The Economist Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, пише Dailylviv.com.

"Для нас, для військових, війна почалася в 2014 році. Для мене особисто в липні 2014 року. І я навіть не уявляв, що таке насправді війна в 2014 році.

Я прочитав багато книжок, закінчив усі академії із золотою медаллю, все теоретично розумів, але не розумів, що таке війна насправді.

Але за вісім років війни, до 2022 року, і я, і такі, як я, все це чудово розуміли. 

Найважливіший досвід, який ми мали і який ми практикуємо майже як релігію, це те, що росіян і будь-яких інших ворогів треба вбивати, просто вбивати, і головне, ми не повинні боятися цього робити. І це те, що ми робимо.

Усе, що відбулося 24 лютого, – це збільшення масштабів. До того у нас був фронт 403 км і 232 опорні пункти. А з 24 лютого цей фронт виріс до 2500 км. І ми були відносно невеликими силами. Звичайно, ми розуміли, що не вистачає сил. Нашим завданням було розподілити менші сили таким чином, щоб нетрадиційною тактикою зупинити натиск", - зазначив Залужний.

Суровікін - це звичайний полководець часів петра першого, держиморда, - Залужний

Уже в січні, але швидше - навесні, РФ може розпочати великий наступ з Донбасу, з півдня або навіть з Білорусі, – Залужний

Росії не взяти ані Київ, ані Одесу, ані Харків, ані будь-яке інше місто, - заява міністра оборони України і головнокомандувача ЗСУ

Війна перетне межі 2022 року: якою вона буде у 2023-му, - аналіз Залужного і Забродського

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів