На Львівщину приїхав член Національної асамблеї Південно-Африканської Республіки

20:18 1 травня 2022 р.

Фото до новини

На Львівщину завітав член Національної асамблеї Південно-Африканської Республіки (ПАР) Джон Стенхайсен. У межах свого візиту він зустрівся з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким, аби обговорити поточну ситуацію в Україні та в регіоні, з огляду на війну.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com

«Дуже цінно, що Україна має голос, який чує увесь світ. Ви смілива нація, якою захоплюються мільйони. Одна справа бути спостерігачем усіх подій, котрі щоденно трапляються в Україні. Однак зовсім інша – бути їх частиною, бачити і чути людей, котрі на собі відчули страх і відчай війни. Тому дякую за можливість поспілкуватись особисто. Переважний відсоток африканців на стороні Україні. Свого часу ми теж відчули на собі колонізм, тиск, тому ми так само як українці цінуємо волю», - сказав Джон Стенхайсен.

За його словами, нещодавно розпочались зйомки документального фільму на тему, чому Африка повинна підтримувати Україну. Глядачами стали понад 10 мільйонів людей по всій Африці.

«Україна потребує підтримку не лише зі сторони політичних лідерів тих чи інших країн, а й їхніх народів. Саме тому сьогодні вкрай важливо говорити про війну в Україні, про ті жахливі наслідки, які спричинив та приніс з собою окупант. Якби в 2014 році цивілізований світ адекватно відреагував на анексію Криму та розв’язання воєнних дій на Донбасі, про повномасштабну війну не було б мови. Згадайте про Придністров’я, Абхазію, Південну Осетію. Невже після кожного вторгнення люди й далі думали, що на цьому режим путіна зупиниться. Агресорові потрібно казати «СТОП!». Саме це сьогодні робить українська армія», - зазначив Максим Козицький.

Своєю чергою іноземні представники поцікавились як війна впливає на економіку України. Як повідомив очільник ОВА, у квітні до обласного бюджету надійшли кошти, що на 31% перевищують торішні показники.

«Зараз ми констатуємо дефіцит в українському бюджеті. Це й не дивно, адже будь-яка війна приносить із собою економічні, політичні та соціальні виклики. Стосовно Львівщини, то ми маємо повне виконання бюджету всіх рівнів. Причина, мабуть, полягає в тому, що тут не ведуться активні бойові дії. Наші аграрії дбають про продовольчу безпеку області, адже питання харчування набуло нового значення, зважаючи на ту кількість переселенців, котрі зараз проживають на Львівщині», - додав очільник ОВА.

Посольство США повернулося до Львова

Анджеліна Джолі на Львівщині: Козицький повідомив про програму перебування (відео, фото)

Завтра до Львова прибуде прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький

США підтримуватимуть Україну аж до її перемоги над Росією, - Пелосі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів