Місто Равa-Руська на Львівщині просить європарламент асоціювати його з ЄС

17:10 23 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: informator.su

Хоче самостійно інтегруватися з ним, оскільки уряд України відвернувся від Європи.

Як повідомляє сьогодні, 23 листопада, «Gazeta.ua», про це офіційно заявила вчора на віче в п’ятитисячній Рава-Руській її міський голова Ірина Верещук, котра направила відповідну заяву європарламенту. Зокрема у ній мовиться:

«Мільйони українських громадян, які все ще вірили та сподівалися на світле майбутнє для себе та своєї країни, тепер не бачать навіть променя надії. Міські, сільські та селищні громади по всій території України сьогодні намагаються показати, що Україна – це Європа, її місце у цивілізованому світі, а не у імперському рабстві.

Рава-Руська як місто, розташоване за два кілометри від Європейського Союзу, ментально, духовно, культурно, історично є Європою. Громаді нашого міста як нікому іншому відомо, що таке Європа, які вона дає можливості та перспективи.

І тому ми не погоджуємося, не підтримуємо, не визнаємо і не підкоряємося антиукраїнському рішенню уряду. Натомість просимо вас дослухатися не до політиків та урядовців, більшість з яких сьогодні проводять відверті антиукраїнські дії, а до простих громадян, які говорять «так» Європі, «так» угоді про асоціацію».

Відповідно до Європейської Хартії місцевого самоврядування, міський голова Рава-Руської звернулася також до Ради Європи та урядів європейськихдержав із проханням вважати офіційну позицію уряду України щодо призупинення євроінтеграції такою, що не відповідає і не відстоює інтереси територіальних громад. «Враховуючи це, просимо вас укласти угоду про асоціацію між Європейським Союзом та територіальною громадою міста Рава-Руська», - заявила Ірина Верещук.

Як повідомляв «Щоденний Львів», Кабінет міністрів прийняв розпорядження про зупинку процесу підготовки укладання угоди про асоціацію України з ЄС, у Верховній Раді зникли з порядку денного єврозаконопроекти, а джерело «Української правди» в оточенні єврокомісара Штефана Фюле, близьке до переговорів про підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, констатувало: «Янукович заморозив європерспективи України на багато років вперед».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів