Мера Львова з четвертою перемогою на виборах привітав прем'єр-міністр. Президент мовчить

18:08 28 листопада 2020 р.

Фото до новини

Андрій Садовий запевнив усіх, що має намір працювати міським головою всю каденцію.


Міський голова Львова Андрій Садовий розповів про це в інтерв'ю Радіо Свобода:

«У мене були з ним (Зеленським - DL) зустрічі виключно у Львові. Перша зустріч, коли ми познайомились, була, коли він знімав кіно (приїжджав до Львова, заходив до мене на каву), а потім вже були, коли він приїжджав з робочими візитами.

Якщо під час першого візиту ми з ним прогулялися містом і я пам'ятаю його слова, що він вражений Львовом і хотів би, щоби така ситуація, як у Львові, була у всій Україні (це мені було приємно слухати), то в його останній візит він просто прилетів, я його привітав на летовищі як міський голова, і потім він самостійно мав поїздку по місту, а коли він відлітав, я потиснув йому на прощання руку і все.

Тобто у нас не було з ним жодної розмови вже дуже-дуже давно. З перемогою на виборах він мене поки не вітав».

Про Петра Порошенка Андрій Садовий сказав таке: «Я ніколи не вважав його ворогом, я його вважаю п'ятим президентом України. Якщо Петро Олексійович приїде до Львова і захоче випити кави, то welcome, будь ласка. Він знає, де я працюю, і часто заходив сюди, без проблем. Я знаю Порошенка ще з часів, коли він займався бізнесом (хоча він займався бізнесом, будучи тоді чи народним депутатом, чи не пам'ятаю). За його каденції в мене з ним було дуже багато зустрічей. Єдине, що він мені не пропонував, це – свій кабінет».

Про те, як Андрій Садовий буде переконувати «Європейську солідарність» та «Свободу» стати його союзниками: «Я їм просто запропоную: «Або ви – вільні львів'яни, або ви – раби. Якщо ви хочете бути вільними, ви маєте в моїй особі союзника. Якщо ви будете всі рішення ухвалювати за вказівкою, ну то ви тоді не є депутатами міської ради, ви тоді просто наймані працівники». Однозначно з міським головою можна буде перемагати, а тим, хто буде запливати за буйки, ми будемо робити зауваження».

Про те, як Андрій Садовий буде працювати, якщо у львівській міськраді більшість буде проти нього:

«Я збираюся пропрацювати всю каденцію. На моїй стороні є закон і правда. У відставку мера можна відправити лише за однією умови, якщо він порушує закон, а порушувати закон я не збираюсь».

Мер Львова Садовий утаємничив, на який компроміс готовий піти з Козловським і Кривецьким

Замість Лопачака Садовий хоче секретаря ЛМР від Європейської солідарності

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів