Майже всі чеченці з батальйону терористів «Восток» загинули в боях за аеропорт Донецька, – фоторепортер (відео, оновлено)

21:38 1 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 62.ua

Про це повідомляє у неділю російський фоторепортер Макс Авдєєв.


Відео: Ekaterina Sergatskova

Інтернет-видання «iPress.ua» інформує сьогодні, 1 червня, в повідомленні «Батальйоном сепаратистів «Восток» керує колишній командир «Альфи». У підрозділі є також осетини, кавказці, чеченці»:

«Російський журналіст Макс Авдєєв, який зараз на Донеччині, повідомив, що батальйон сепаратистів «Восток», який діє на сході України, очолює колишній командир антитерористичного підрозділу СБУ «Альфа». Про це журналіст написав у своєму «Twitter».

Авдєєв також пише, що більшість складу підрозділу – українці. Проте, Авдєєв з посиланням на співрозмовника-осетина у таборі бойовиків відзначив, що у складі «Востока» було до 50 чеченців, але майже всі вони загинули у боях за аеропорт Донецька. Журналіст зазначив, що «Восток» підкоряється ДНР формально, але має операційну незалежність та може ухвалювати певні рішення самостійно».

Натомість «Українська правда» інформує в неділю в повідомленні «Батальйон «Восток» – осетини, кавказці, Альфа і Беркут, – журналіст»:

«Батальйон «Восток» – збройне формування на службі терористичної ДНР – складається з осетинів, кавказців, які пройшли війну 2008 року, а також співробітників української «Альфи», «Беркута», фахівців, тренерів і місцевого населення. Про це заявив один з журналістів, які побували на навчальній базі батальйону, де бойовики проходять підготовку.

За його словами, серед учасників батальйону набагато більше місцевого населення, ніж можна було очікувати. «Місцевих набагато більше, ... тут є українські альфовці, беркутівці, специ і тренера. Осетини, кавказці. Всі пройшли війну 2008 року. Чеченов було 50, але майже всі загинули в аеропорту», – повідомив журналіст.

Також, за його словами, з 34 тіл загиблих, переданих в РФ, більшість – чеченці: «І це не все, кажуть з 50 тільки 7 в живих залишилося». Також він додав: «Інший додав, що сказав своїм – поїхав працювати у П'ятигорськ».

Як інформував «Щоденний Львів», інтернет-видання «Кавказский узел» повідомило 30 травня, що в Чеченію доставлені вже десятки тіл загиблих у боях на Донбасі; натомість журналіст Євген Якунов стверджує, що терористи імітують чеченців, аби залякати й щоб зраділи російським «визволителям» від них, і додає: «Можливо, якраз у ці хвилини Путін відправляє на утихомирення бунтівних чеченців свій «український батальйон». Збитий, дійсно, з колишніх громадян України – зрадників із кримського «Беркуту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів