Майдан не делегував повноважень Громадській раді, – опозиція

18:14 10 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: comments.ua

Відтак Штаб національного опору вважає її «самопроголошеною».

Як повідомили сьогодні, 10 січня, «Незалежному Бюро Новин» у прес-службі Штабу національного опору, в ньому «здивовані ультиматумом, висунутим громадським об'єднанням, що назвав себе Громадською радою Майдану». Штаб опозиції пояснює:

«Майдан не делегував ніяких повноважень цієї самопроголошеної громадської ради, тому посилання деяких ЗМІ на заяви Майдану некоректні. Нас також здивувало, що в цій заяві висунуто ультиматум опозиції, а не владі, проти якої, власне, і зібрався Майдан».

Штаб опозиції незрозуміло також те, навіщо акценти зміщені з відставки уряду і президента Віктора Януковича, «як джерела всіх катастрофічних процесів в Україні».

«Самопроголошена Громадська рада Майдану поінформував про проведення форуму Євромайданів у Харкові. Нам дуже сумно, що саме такі «ультіматчики», які діють за сценаріями технологів з Адміністрації президента, братимуть участь у цьому зібранні і привласнюватимуть повноваження, які їм ніхто не делегував», – зазначають у Штабі опозиції.

Опозиційні сили підкреслюють, що у своїй подальшій діяльності керуватимуться рішеннями, прийнятими на Народному віче на Майдані, а також реалізовувати програму, затверджену Радою Всеукраїнського об'єднання «Майдан», відповідно до повноважень, делегованих народом.

Відтак «Незалежне Бюро Новин» нагадує, що так звана Громадська рада Майдану зажадала від опозиції висунути єдиного кандидата на виборах президента, заблокувати роботу парламенту для зупинки бюджетного процесу і домогтися розпуску Верховної Ради. А в разі якщо їм не вдасться це зробити, опозиції пропонують здати всі свої мандати. Останнім терміном для висунення єдиного кандидата від опозиції на президентські вибори в Громадській раді Майдану назвали дату 10 січня.

Як повідомляв «НБН», 11-12 січня у Харкові пройде Перший всеукраїнський форум Євромайданів. Однак заступник голови партії «Реформи і порядок» Володимир Філенко вважає, що перший всеукраїнський форум Євромайданів, який пройде 11-12 січня в Харкові, стане спробою влади розколоти Майдан і дискредитувати його, щоб внести сум'яття серед його прихильників.

Як інформував «Щоденний Львів», опозиція заявляє, що Громадська рада Майдану – проект влади, про це йдеться й в публікаціях «Громадські ради Євромайдану» створює влада?, – ЗМІ» та «До Громадської ради Майдану увійшли не чужі владі», тим часом із Громадської ради Майдану виходять активісти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів