Із Громадської ради Майдану виходять активісти (два відео)

15:20 10 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: expres.ua

Учасник журналістського руху «Стоп цензурі!» й «Самоврядної альтернативної мережі» Наталя Соколенко пояснює: «Кажуть, що там уже й Медведчуківські люди є».

Частина громадських організацій та активістів, які входили у Громадську раду Майдану (далі – ГРМ), вирішили вийти із неї після останніх подій.

Як розповіла «Українській правді» Наталя Соколенко, зокрема виходить із ГРМ її організація. Причиною такого рішення стало те, що ГРМ перестала виконувати свої функції й все більше скидається на те, що її дії координуються владою.

Наталя Соколенко пояснює: «Процеси стали нам не зрозумілими, почалися включення якихось членів, за яких ми не голосували. Додалося, з одного боку, хаосу, а з іншого – якихось впливів, котрі я розцінюю як впливи Банкової. Зараз мені кажуть, що там уже й Медведчуківські люди є».

Соколенко розповіла також, що вона й іншим організаціям пропонуватиме вийти з цієї ради. Зокрема, про вихід із ГРМ уже повідомила ГО «Український республіканський союз».

Учасник ініціативи «Воля», громадський активість Єгор Соболєв, також розповів, що він також уже не співпрацює з ГРМ, оскільки вона припинила займатись якось діяльністю, а просто годинами проводить засідання та множить звернення й листи. Він вважає, що ультиматумом опозиції ГРМ, радше, грає на руку режиму Януковича.

«Громадські організації добре об'єднались під час Євромайдану, отого до 30 листопада. Після 1 грудня ми розділились і зараз не можемо створити спільного простору…Своїм ультиматумом владі, мені здається, ГРМ грає на користь Януковича, а не Майдану», – сказав активіст.

Юрій Луценко висловив «українській правді» думку, що ГРМ пішла хибним шляхом. За його словами, ГРМ є лише однією з організацій, яких на Майдані сотні, і вона не є чимось визначним.

«З будь-якими організаціями, які є на Майдані, я би вважав за необхідне говорити, навіть якщо вони мені не подобаються, а не ставити один одному ультиматуми», – пояснив свою позиція Луценко. Він думає, що останні дії ГРМ можуть бути зв'язані із тими, хто хоче дискредитувати Майдан.

Організатор Автомайдану Олексій Гриценко також розповів, що його організація не має стосунку до висунутого ультимутуму. «Ми не підписували цю заяву», – сказав він. Як відомо, депутат Медуниця заявляв, що ГРМ, яка висунула ультиматум опозиції, ймовірно, співпрацює із Банковою.

Про це повідомляє сьогодні, 10 січня, «Українська правда».

Як інформував «Щоденний Львів», опозиція заявляє, що Громадська рада Майдану – проект влади, про це йдеться й в публікації «Громадські ради Євромайдану» створює влада?, – ЗМІ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів