Литва готова прийняти воєнних біженців з України

19:54 7 грудня 2022 р.

Фото до новини

Міністерка праці та соціального захисту Литви Моніка Навіцкіене повідомила, що на потреби вимушених воєнних переселенців з України готуються гуртожитки, школи та інші будівлі, які до цього часу не використовувались окремими громадами

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Зараз Литва ще може прийняти близько 6-8 тисяч воєнних біженців з України, — заявила в у середу, 7 грудня, міністерка праці та соціального захисту Литви Моніка Навіцкіене. Вона додала, що на випадок більшої хвилі вимушених воєнних переселенців з України Литва може підготувати близько 30 тисяч місць в спортивних залах.

«Сьогодні ми готові прийняти приблизно 6-8 тисяч людей», — сказала литовська політикиня журналістам. Вона зазначила, що готуються гуртожитки, школи та інші будівлі, які наразі не використовуються окремими громадами.

За словами литовської міністерки, за потреби «можна прийняти близько 30 тисяч людей за доволі короткий час». «Найімовірніше воєнні біженці з України отримають поселення у спортивних залах, які слід буде облаштувати для таких потреб», — додала політикиня.  

Зараз у Литві проживає близько 71 тисячі вимушених воєнних переселенців з України, — повідомляє Міністерство праці та соціального захисту Литви. Щодня литовський кордон перетинають близько 100 українців.

Скільки біженців з України до Німеччини очікують цієї зими, - експертний прогноз

ількість біженців, які повернулися в Україну за останній місяць, зросла на 24%: скільки їх

У червні найбільше біженців з України прийняли чотири країни ЄС

Біженці з України в час війни: 7 країн, через які виїжджали, - дані ООН

Біженці за кордоном будуть отримувати всі соціальні виплати і пенсії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів