Лукашенко погрожує Польщі походом вагнерівців у Варшаву і Жешув

14:15 23 липня 2023 р.

Фото до новини

На сьогоднішній зустрічі на Росії Лукашенко розповів Путіну про бажання бійців ПВК "Вагнер" "сходити на екскурсію" до Варшави та Жешува.

Про таку розмову між двома диктаторами - білоруським і російським - повідомляє Білоруське телеграфне агентство, пише Dailylviv.com.

Лукашенко: "Можливо, і не варто було говорити. Але скажу, що нас почали "напружувати" вагнерівці. Просяться на захід: "Дозвольте нам!" Я кажу: "Вам навіщо на захід туди?" Ну і в тиху ... Ми ж контролюємо, що відбувається. - "Ну, підемо на екскурсію у Варшаву і Жешув".

"А Жешув для них неприйнятний. Коли вони воювали під Артемівськом, вони ж знають, звідки йшла військова техніка. У них ось це усередині сидить: Жешув - це біда. Звичайно, я тримаю їх у центрі Білорусі, як домовилися. Не хотілося б туди їх передислокувати", - резюмував Лукашенко.

Лукашенко звернув увагу на військове посилення у Польщі, перекидання значних сил до кордонів Союзної держави. Він зазначив, що нібито одна з польських бригад тепер розташувалася за 40 кілометрів від Бреста, а ще одна – приблизно за 100 кілометрів від Гродно.

"...Дуже багато розмов "частинами прийняти Україну в НАТО". Що за цим стоїть? Це димова завіса. Відірвати цей шматок західної України. Це під виглядом прийняття до НАТО, щоб населенню зайшло, - сказав самопроголошений білоруський президент Лукашенко. - Вони хочуть відтяпати західну Україну та приєднати до Польщі. Це плата за активну участь поляків у цій операції проти військ російської федерації. Американцями це підтримується".

Кремлівський режим погрожує Польщі

Дії Пріґожина були під контролем Путіна, - польський генерал

Велика колона ПВК Вагнер прибула до Білорусі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів