Лукашенко і Цзіньпін підписали документи, які можуть скерувати китайську допомогу Росії через Білорусь

09:51 2 березня 2023 р.

Фото до новини

Президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент Китаю Сі Цзіньпін 1 березня підписали пакет з 16 документів,

Підписані документи можуть сприяти ухиленню Росії від санкцій шляхом спрямування китайської допомоги Росії через Білорусь.

Про це інформує Інститут дослідження війни (ISW, США), пише Dailylviv.com.

Серед документів – стратегія спільного білорусько-китайського промислового розвитку, документ про білорусько-китайське науково-технічне співробітництво на 2023-2024 роки, меморандум про взаєморозуміння щодо спільних проєктів з використанням державних кредитів КНР.

Лукашенко заявив, що Білорусь зацікавлена ​​в поглибленні співпраці з Китаєм у сфері технологічного розвитку, включаючи створення спільних підприємств, модернізацію білоруських підприємств сучасними китайськими технологіями, торгівлю товарами та послугами.

Лукашенко заявив, що білоруські виробники зацікавлені у вивченні "компетенцій і технологій китайських компаній у формуванні компонентної бази, виробництві двигунів, трансмісій, мостів, інших вузлів і агрегатів. 

"Лукашенко, ймовірно, додатково має намір цими угодами підтримати його давні зусилля з культивування китайського економічного впливу в Білорусі, щоб захиститися від інтеграційного тиску Росії, хоча ці заходи щонайбільше відтермінують поточну кампанію Росії зі забезпечення повного економічного контролю над Білоруссю. Кілька документів також стосуються китайсько-білоруського торгово-економічного співробітництва]. Раніше Лукашенко висловлював підтримку розширення економічної присутності Китаю в Білорусі в лютому 2021 року, коли Лукашенко активізував свої зусилля, щоб відтермінувати поглинання Білорусі Росією через союзну державу",- зазначають аналітики.

13-й візит Лукашенка до Китаю і 13-та зустріч зі Сі Цзіньпіном

Лукашенко скликав нараду з силовиками: підрив літака рф А-50 не коментує, - БГ

ЦРУ знає, що Китай готується дати зброю Росії

Китай і Росія погодилися докласти більше зусиль "для поліпшення глобального управління"

Китай застеріг Росію від використання ядерної, біологічної та хімічної зброї

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів