Літак російського виробництва, який упав у Хорватії, летів з Угорщини

13:03 11 березня 2022 р.

Фото до новини

У Версалі прем'єр-міністр Андрій Пленкович прокоментував катастрофу невідомого літака в Загребі і розкрив нову деталь про те, звідки літак взявся в Хорватії.

Про це інформує Dnevnik.hr, пише Dailylviv.com.

Прем'єр-міністр Андрій Пленкович повідомив, що літак російського виробництва, який невідомо, чи є він у російської чи української армії, прибув до Хорватії з Угорщини, а до Угорщини - з Румунії.

«Ми не можемо точно сказати, чому це сталося, чи сталася помилка, чи втрата керування. Він кілька хвилин літав над Хорватією, а потім розбився в Загребі. Добре, що ніхто не постраждав і що він обвалився в місці, де немає ні будинків, ні будівель», – наголосив Прем’єр-міністр. Він додав, що всі служби проводять розслідування і необхідно встановити причини прибуття, а потім і збиття літака в Загребі.

В апараті РНБО відбулося засідання компетентних органів системи безпеки і оборони. За даними уряду, безпілотний військовий літак, згідно зі зібраними даними, увійшов у повітряний простір Хорватії з повітряного простору Угорщини зі швидкістю 700 км/год на висоті 1300 м.

Сьогодні вранці прем’єр-міністр Пленкович провів розмову з президентом Зораном Мілановичем, прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, а також з усіма відповідними членами уряду, мером Загреба Томіславом Томашевичем і послом НАТО в НАТО Маріо Нобіло.

Чотири країни НАТО пропустили в своєму небі літак з російського Подольська

Винищувачі заходять в український повітряний простір України з Білорусі, - НАТО

Українські воїни зараз борються за свободу всієї Європи, - прем'єр-міністр Польщі

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів