Критичної втрати контролю над ситуацією на Сході України немає, – експерт

23:35 6 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: novosti.dn.ua

Керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук пояснив у неділю: «Тактичні перемоги сепаратистів – не більше, аніж наслідок спроб уникнути кровопролиття, бо поява трупів є головним завданням провокаторів – щоб Росія втрутилася»

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук прокоментував сьогоднішні події на Сході України (на сайті «Інформаційного опору») так:

«Усі ми – прості українці, які бажають жити в нормальній, демократичній і єдиної державі, – до глибини душі обурені й стривожені сепаратистським шабашем у східних регіонах держави.

Купка покидьків (частково – наших рідних дегенератів, які продалися за копійки, а частково – прибулих у наш дім громадян Росії) за гроші Кремля і під «дахом» боягузливої тварюки Януковича намагаються здійснити «кримський сценарій». Тобто – по живому продовжити рвати тіло й без того багатостраждальної України.

Перше питання, яке виникає: куди поділися наші правоохоронці й спецслужби ? За нашими, групи «Інформаційне Опір», даними, на сьогодні українські «силовики» володіють досить серйозними можливостями з контролю ситуації в східних областях. 

Навіть при тому, що маса вчорашніх служак Януковича, які досі не зняли міліцейські мундири, по суті займаються саботажем (чому вони ще служать в лавах МВС – це вже інше питання, на який, сподіваюся, ми все ж отримаємо відповідь).

Але головна проблема, яка виникає – це не допустити кровопролиття. Адже поява трупів і є головним завданням провокаторів – щоб Росія тут же втрутилася силами своєї стирчить на наших кордонах армії для «захисту співвітчизників» і «допомогла» провести в цих регіонах референдуми за взірцем кримського. Тобто – зі заздалегідь відомими результатами.

Так, на сьогодні ми вже більш-менш готові до війни з Путіним. Так, світова спільнота обов'язково підтримає Україну.

Але також ясно, що маніяк Путін не зупиниться ні перед чим, щоб реалізувати свої шизофренічні амбіції. Він втопить Україну в крові.

Особисто я, як і ви, готовий зі зброєю в руках зустрічати «російський світ», який лізе в наш дім. Але в цій ситуації язик не повертається засуджувати українську владу за «м'якотілість». На кону – дуже багато, щоб робити помилки.

За результатами сьогоднішніх консультацій зі «силовиками», можу констатувати: і спецслужби, і правоохоронці стверджують, що критичної втрати контролю над ситуацією немає. Тактичні перемоги сепаратистів – це не більше ніж наслідок спроб уникнути «силового сценарію» з боку влади.

Але програш сьогоднішніх битв – це далеко не програш у війні. Удар у відповідь буде завдано, і негайно.

Пропоную все ж вірити нашим «силовикам». Бо, окрім цієї віри, у нас є тільки рішучість дати відсіч агресору в «повновісной» війні. Сподіваюся, що ця рішучість нам не знадобиться.

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні, 6 квітня, сепаратисти увірвалися до адмінбудівель: спершу – луганського обласного управління СБУ, згодом – Донецької обласної державної адміністрації, ще згодом – Харківської, в Донецьку анонсували реалізацію «кримського сценарію» – формування «народної облради», згодом – пригрозили розпочати її вже завтра, виконувач обов’язків Президента скликав термінову нараду силовиків – реагувати на заколоти сепаратистів на Донбасі, а керівник МВС запевняє, що ситуацію на Сході України стабілізують. Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі написав сьогодні, 6 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Три дні тому в своїй статті я передбачив захоплення ОДА в східних областях. Якщо диверсанти втримаються там 48 годин, то російська армія вторгнеться. Це точно такий же сценарій, як у Криму – спочатку мітинг, а якщо він не спрацює - то захоплення й російське вторгнення, тобто спершу «план Суркова», а потім задіюється Патрушев (секретар Ради безпеки РФ, з 1999 до 2008 – директор ФСБ РФ). Це все так примітивно просто, що українській владі можна все вирахувати наперед. Зараз головне – повна військова мобілізація для захисту східних рубежів України. Також потрібно особливо остерігатися можливого виникнення прямої непокори з боку деяких місцевих командирів українських Збройних Сил, оскільки головне розвідуправління особливо готувалося в цьому напрямку».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів