Сепаратисти увірвалися й до будівлі Харківської ОДА (доповнено)

21:21 6 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: glavnoe.ua

Штурм озброєних палицями бойовиків у масках і касках тривав у неділю хвилин десять.

Харківське інтернет-видання «Status quo» повідомляє сьогодні, 6 квітня, що мітингувальники, які зібралися на площі Свободи, близько 21.00 почали штурм будівлі облдержадміністрації. На багатьох з них – маски і каски, а озброєні вони палицями.

Убік кордону міліції, який захищала будівлю, летіли камні й вибухопакети. Мітингувальники намагалися прорвати його, міліція оборонялася. 

Хвилин через 10 учасники штурму прорвали кордон міліції і увірвалися до будівлі. Всього на площі – близько 500 осіб. Вони скандують «Росія!».

Про це розповідає в неділю й кореспондент «Укрінформу». В його повідомлленні йдеться:

«У Харкові мітингувальники, прорвавши кордон міліції, захопили будівлю місцевої облдержадміністрації та встановили на її даху російський прапор. Мітингувальники з площі Свободи прорвали першийй ланцюг міліцейського кордону, який захищав площу від проїжджої частини вулиці Сумської, на протилежній стороні якої розташована будівля місцевої облдержадмінітарціі .

Натовп під гаслом «Харків, вставай!» перемістилася до будівлі ОДА , яке захищає не менше 200 міліціонерів зі щитами в бронежилетах і шоломах. Перший ряд атакуючих накинувся на міліціонерів з криками «Міліція з народом», намагаючись бити ногами по щитах .

Під натиском мітингувальників кордон міліції прорвано, частина мітингувальників увірвалася в будівлю. З вікна Харківської ОДА хтось розмахує російським прапором.

Проїжджа частина неподалік адміністрації заблокована. Транспорт зупинений в двох напрямках».

Очевидець подій «Jack.sun» написав у своєму «Twitter»: «Власне, Харківську ОДА просто здали, не захипили, а просто здали. Проросійських активістів було близько пів тисячі, у той час як міліції – дуже багато. Частина правоохоронців аплодували, коли очеплення розступилось і сепаратисти зайшли до будівлі ОДА».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів