У Донецьку анонсували реалізацію «кримського сценарію» – формування «народної облради» (трансляція, доповнено)

17:38 6 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Остров

Для цього сепаратисти, які захопили в неділю будівлю облдержадміністрації, закликають учасників мітингу «протриматися хоча б добу».

 

У Донецьку проросійські мітингувальники, які захопили Донецьку ОДА, закликали учасників мітингу «протриматися хоча б добу», щоб сформувати «народну обласну раду». Про це заявив мітингарям на площі під ОДА зодин з учасників захоплення будівлі. Дослівно ж він сказав: «Ми маємо простояти хоча б добу. Завтра до 12:00 мають бути збори, з’їзд, по одному представнику від кожного міста. Маємо залучити до цього і інші області – Луганську, Херсонську».

Найближчим часом сепаратисти планують «зібрати пресу та оголосити про з’їзд». Вони також планують витиснути усю міліцію, яка зараз перебуває у будівлі ОДА та після цього забарикадувати усі двері та входи до ОДА.

У сепаратистів вже є комендант будівлі, який координуватиме блокування поверхів ОДА. Учасників мітингу також закликали перекрити вулицю Артема – щоб не допустити на площу автобуси з міліцією.

За даними мітингарів, силовики рухаються до ОДА «з автоматами». Місцеві ЗМІ повідомляють, що два поверхи будівлі зайняли близько 200 людей, на площі під ОДА – близько 600-700 людей. Мітингарі готуються розбити наметове містечко під ОДА.

Як повідомляє «Остров», мітингарі зачитали резолюцію, в якій вимагають негайного скликання позачергової сесії Донецької облради та прийняття нею рішення про проведення референдуму про входження до складу Росії.

Якщо ж до 24:00 не буде скликано позачергову сесію,  сепаратисти погрожують оголосити у понеділок о 12:00 «народний мандат», – моявляв, розпустять облраду та в якості депутатів оберуть представників від усіх представників громадськості в області.

Про це інформує в неділю «Українська правда». Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні, 6 квітня, сепаратисти увірвалися в будівлю Донецької обласної державної адміністрації, а в Луганську – до будівлі СБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів