Комітет ВР рекомендує розірвати договір з УПЦ МП про оренду Почаївської лаври

13:39 7 квітня 2023 р.

Фото до новини

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує парламенту ухвалити проєкт постанови про звернення до Кабміну із пропозицією розірвати з УПЦ МП договір оренди комплексів споруд Почаївської Успенської лаври.

Про це повідомила народна депутатка від парламентської фракції "Голос" Наталія Піпа, а також заступниця керівника парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, пише  Dailylviv.com.

Зокрема Євгенія Кравчук зазначила, що  Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендували до ухвалення (з правками комітету) проєкт постанови щодо перевірки дотримання Почаївською Свято-Успенською лаврою умов договорів про безоплатне користування культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

На її переконання, договір з УПЦ МП про оренду Почаївської лаври максимально незбалансований і невигідний для держави.

"На жаль, Почаївська лавра перетворилася на "острів", куди не допускають ані міністерські перевірки, ані громадський контроль. Ми переконані, що українську святиню має бути звільнено із заручників ворожої релігійної організації шляхом розірвання з УПЦ МП договору безоплатного користування та проведення відповідної перевірки", - додала Кравчук.

Храм у Раві-Руській перейшов до ПЦУ

Кіріл призначив головного військового священника для московських окупантів

Московський патріархат виселили ще з одного храму у Львові

У Львові зносять московську церкву-самобуд (відео)

У Львові замість церкви УПЦ МП має бути гарнізонний храм ПЦУ, - Козицький (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів