Мінкульт розпочинає процес повернення майна держави у Свято-Успенській Почаївській лаврі

22:40 15 березня 2023 р.

Фото до новини

Мінкульт розпочинає процес повернення майна держави у Свято-Успенській Почаївській лаврі (Тернопільська область), якою зараз користується УПЦ МП.

Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону, інформує ТСН, пише Dailylviv.com.

"Керівником Почаївської лаври подано позов до суду щодо того, щоб повернули церкву, з якою закінчилася угода про користування УПЦ (МП) на території Лаври", – зазначив Ткаченко.

За його словами, "священник, який керує в Почаївській лаврі" (очевидно йдеться про намісника монастиря УПЦ МП на території цієї Лаври – митрополита Почаївського Володимира (Мороза), не допустив представників заповідника до церкви. Через такі дії ієрарха буде відкрите кримінальне провадження щодо перешкоджання користування майном держави.

"У Почаївській лаврі цей процес (повернення майна державі. – Ред.) розпочався. Також будуть і деякі інші процеси стосовно інших установ, де припинили діяти договори оренди або користування відомими об'єктами, які належать до історичної спадщини України", – підсумував міністр.

УПЦ виселяють з усіх приміщень Києво-Печерської Лаври: коли останній день

Історичне богослужіння ПЦУ в Києво-Печерській Лаврі (відео, наживо)

У Києво-Печерській лаврі моляться за Росію (відео)

Опубліковано список священників УПЦ московського патріархату, українське громадянство яких призупинено

Зеленський призупинив громадянство 13 священників УПЦ МП, - ЗМІ

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів