Уряд повернув споруди Почаївської лаври заповіднику

15:00 28 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: wikipedia.org

Кабінет міністрів України скасував рішення про вилучення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Свято-Успенської Почаївської лаври в Тернопільській області.

Як повідомили в середу, 28 листопада, в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна», Кабмін скасував сьогодні розпорядження №438 «Про вилучення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Почаївської Свято-Успенської лаври» в Почаєві в Тернопільській області від 17 липня 2003 року. Цим документом у 2003 році зі складу заповідника були вилучені Успенський собор, Троїцький собор, монастирські келії, Архієрейський будинок, дзвіницю та надбрамний корпус.

23 листопада комісія міністерства юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Почаївської лаври. Однак представники УПЦ (МП) заявили, що Почаївська лавра продовжить користуватися комплексом споруд попри на рішення Мін'юсту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів