Кеннеді-молодший - незалежний суперник Байдена і Трампа

07:37 10 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Відповідно до опитування Reuters/Ipsos Роберт Кеннеді-молодший може заручитися підтримкою приблизно кожного сьомого виборця США та відібрати голоси як Байдена, так і Трампа.

Про те, що Роберт Кеннеді-молодший не піде на президентські вибори у США від Демократичної партії, а балотуватиметься як незалежний кандидат, повідомила агенція Reuters, пише Dailylviv.com.

Про це напередодні заявив сам політик. Американські аналітики зазначають, що Кеннеді гамагається подати себе у ролі "об'єднувача і голосу виборців, яким набридли міжпартійні розбіжності та жорстокість у США". Для Роберта Кеннеді-молодшого у рамках передвиборчої кампанії донори вже переказали $6,3 млн.

Заява Кеннеді до певної міри ускладнює передвиборчі перегони 2024 року, в яких, найбільш ймовірно, за перемогу змагатимуться демократ Джо Байден та республіканець Дональд Трамп. Не зважаючи на очевидну перевагу над іншими кандидатами, обидва вони є також непопулярними серед значної частини американської громадськості.

На думку політологів, поєднання багатих прихильників Кеннеді, відомого імені та відсутності ентузіазму стосовно Трампа чи Байдена може надати вагу його передвиборчій кампанії.

Відповідно до опитування Reuters/Ipsos, опублікованого минулого тижня, він може заручитися підтримкою приблизно кожного сьомого виборця США та відібрати голоси як Байдена, так і Трампа.

Парадоксально, що брати і сестри Кеннеді не підтримують його кандидатуру на посаду президента. 

"Боббі може носити те саме ім'я, що й наш батько, але він не поділяє тих же цінностей, поглядів та суджень. Сьогоднішня заява викликає у нас глибокий смуток", — йдеться у спільній заяві рідних Кеннеді.

ZN нагадало, що раніше Роберт Кеннеді-молодший відзначився низкою суперечливих заяв. Зокрема, він заявив, що росія напала на Україну через те, що Вашингтон "обманув Москву", розширивши кордони НАТО на схід. Також він говорив, що США "своїми маніпуляціями втягла Україну у війну", а саму повномасштабну агресію рф вже нібито давно можна було закінчити "мирним шляхом", але США ці можливості "проігнорували". 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів