Іран має намір надати Росії ракети малої та дальньої дії, - очільник Моссаду

18:14 11 вересня 2023 р.

Фото до новини

Іран має намір надати Росії ракети малої та дальньої дії на додаток до БПЛА, які він продав російським військовим для вторгнення в Україну.

Про це заявив директор «Моссад» Давид Барнеа, повідомляє Times of Israel, пише Dailylviv.com.

Барнеа сказав, що Іран має намір надати Росії ракети малої та дальньої дії на додаток до БПЛА, які він продав російським військовим для вторгнення в Україну.

На тлі безперервного вторгнення, яке почалося в лютому 2022 року, Росія використовувала безпілотник іранського виробництва Shahed-136 після того, як вона отримала сотні одиниць з Тегерана, попри те, що західні країни застерігали Іран від експорту зброї.

Спроби Ірану також надати Росії ракети під час війни були зірвані, сказав Барнеа, не уточнюючи подробиць. «У мене є відчуття, що найближчим часом будуть зірвані інші угоди».

«Ми боїмося, що росіяни передадуть іранцям натомість те, чого їм не вистачає, передову зброю, яка, безумовно, поставить під загрозу наш мир і, можливо, навіть наше існування тут», — сказав Барнеа.

Мосса́д — зовнішня розвідувальна служба Ізраїлю, одна з трьох основних спецслужб Ізраїлю поряд з АМАНом та Шабаком. Також його називають «політичною розвідкою» Ізраїлю, за своїм призначенням та функціями порівнянними з ЦРУ. Вважається однією з найбільш ефективних і професійних спецслужб у світі.

Іран повідомив про нову ракету, яка пройде через усі системи протиракетної оборони

В ОП сподіваються на передачу Україні ракет ATACMS

У 2023 році Україна може отримати балістичні ракети ATACMS дальністю до 300 км: умова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів