Європейська солідарність 1 грудня запланувала рокіровку у кріслі голови Львівської обласної ради

22:03 30 листопада 2020 р.

Фото до новини

Замість нинішнього голови облради Олександра Ганущина найбільша депутатська фракція офіційно підтримала на цю посаду кандидатуру Ірини Гримак.

На офіційному сайті Львівської обласної ради дотепер не опублікована постанова Львівської обласної територіальної виборчої комісії від 27 листопада 2020 року "Про призначення сесії новообраної Львівської обласної ради 8-го скликання". Наповнювачі сайту обмежилися лише коротким анонсом: "У вівторок, 1 грудня, відбудеться І сесія Львівської обласної ради VIII скликання. Початок - 11.00".

Натомість ЛОТВК своєю постановою зобов'язувала Львівську обласну раду (голова - О.Ганущин) опублікувати ввесь текст цього документу. У ньому - 18 пунктів. Перший - про порядок денний першої сесії. Сьогодні його погодили на засіданні погоджувальної ради. Запропонували внести 17 питань - решту тих, що постановила ЛОТВК. 

Члени погоджувальної ради обрали головою робочої групи з підготовки першої сесії Львівської обласної ради Ірину Гримак. До складу тимчасової президії запропоновано обрати 5 депутатів, а до складу тимчасової лічильної комісії – 11. 

Завтра також депутати повинні обрати голову обласної ради, першого заступника голови та заступника голови. Необхідно також надати їм ранги та встановити умови оплати праці. 

Будуть утворені та обрані постійні депутатські комісії Львівської обласної ради і затверджене типове положення про них. Буде утворена президія облради і затверджене положення про неї. Депутати затвердять регламент Львівоблради. Для напрацювання регламенту облради буде створена окрема робоча група з представників фракцій.

Нагадаємо, що на першій нараді фракції "Європейської солідарності" визначили кандидатуру на посаду голови Львівської обласної ради. Всі депутати, за винятком двох, які утрималися, підтримали рішення ради Львівської територіальної організації політичної партії "Європейська солідарність" про кандидатуру Ірина Гримак  на посаду голови Львівської обласної ради. Тобто - 26 депутатів. Як мінімум ще 17 голосів треба знайти в інших фракціях.  

Такі результати виборів до Львівської облради були оприлюднені Львівською обласною територіальною виборчою комісією - 84 депутати :

«Європейська солідарність» – 30,82% (28 депутатів)

«Слуга народу» – 9,49% (дев'ять депутатів)

Об'єднання «Самопоміч» – 8,71% (дев'ять депутатів)

ВО «Батьківщина» – 7,39% (сім депутатів)

«Голос» – 6,56% (сім депутатів)

ВО «Свобода» – 6,05% (шість депутатів)

Народний рух України – 5,8% (шість депутатів)

Українська галицька партія – 5,66% (шість депутатів)

«За майбутнє» – 5,24% (шість депутатів)

ЄС Львівщини висунула кандидатуру на голову Львівської облради і обрала голову фракції

Синютка і Ганущин з ЄС розпочинають коаліційну боротьбу за посаду голови Львівської обласної ради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів